КИЈЕВ ПРИЗНАО да је све мање држава спремно да издваја средства за Украјину

KIJEV PRIZNAO da je sve manje država spremno da izdvaja sredstva za Ukrajinu

28 septembra 2023

Ministar finansija Ukrajine Sergej Marčenko priznao je danas da je u svetu sve manje država koje su spremne da izdvajaju sredstva za Kijev.

„Sve ih je manje i manje“, rekao je on.Ipak, kako je dalje naveo, Ukrajina ne planira da ih moli za podršku, već će da je zahteva, jer za to ima argumente.

„Spremni smo da sprovedemo sve neophodne reforme i mere kako bi nam ova podrška stizala na vreme i u punom obimu“, rekao je on.

Opisujući argumentaciju kojom bi Zapad uverili da treba da nastavi da izdvaja sredstva za Ukrajinu, Marčenko je naveo:

„Ukazujemo im na prednosti (tog finansiranja), a pokazujemo im i šta će biti ukoliko nam ne budu davali sredstva. Pokazujemo im svoje uspehe i taj ogroman napor koji naše oružane snage ulažu dok suzbijaju jednu od najvećih armija sveta“.

Ukrajini će 2024. biti potrebno još 43 milijarde dolara, koje planira da dobije od drugih država, iako će ovaj put to biti teže postići nego ranije, zaključuje Marčenko.

Ipak, kako kaže, država će uspeti da i dalje dobija stranu pomoć, a kao glavni razlog zbog kojeg se svet razmišlja da li da nastavi da podržava Kijev navodi to što rukovodstvo drugih zemalja nije sigurno koliko će njihov narod biti spreman da i sledeće godine finansira Ukrajinu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. eksilencija Hill of shit says:

    gospodo ukrajinska, Jeshua pomaže ! Morate da razumete da Zapad malo propada i da vi možete da dobijete papire-usd i eur, ali konkretne robe teško posto je Zapad ni za sebe nema dovoljno. Dolare i eure cete dobijati i korupcija ukro jevreja na vlasti ce da funkcionise, imacete da date nekakve crkavice od plata i penzija za ukrajinsku raju da sistem ajmo reći države moze da izgura ali sa vilama made in usa i eu nećete moći da ratujete jos dugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *