Кијев „прогони“ и напредњаке

Kijev „progoni“ i naprednjake

20 oktobra 2016

pol-kijev2_620x0

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko potpisao je novi ukaz sa spiskom stranih državljana kojima se zabranjuje ulazak u ovu zemlju, a na njemu su imena šestoro građana Srbije. Ukrajina zahteva od Evropske unije i Amerike da se priključi njihovoj odluci i uvede sankcije ličnostima sa spiska.

Ukrajinski predsednik svake godine produžava trajanje sankcija i obnavlja spisak ličnosti na koje se odnosi. Na sajtu se mogu pronaći dva spiska ličnosti na koje se sankcije odnose na kojima je ukupno oko 700 imena.

Na njoj je šest imena sa adresom u Srbiji – poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić, režiser Dragoslav Bokan, predsednik Skupštine dijaspore Dragan Stanojević, književnik Vladimir Kršljanin i bivši poslanik SRS u Skupštini Vojvodine Stevica Deđanski. Uz imena su navedene i njihove adrese i osnov za primenu sankcija. Uglavnom je navedeno da predstavljaju pretnju za ukrajinske nacionalne interese, promovišu terorizam i narušavaju interese društva i države.

Đukanović kaže, za „Novosti“, da je uveren da se spiskovi diktiraju iz Beograda, posebno zato što su na njima i lične adrese, i da je njihov cilj da se pojedinci koji su na njima „disciplinuju“:

– Država bi trebalo da nešto uradi. Ne mislim na državni aparat, već na one kojima je posao da kontaktiraju sa ambasadorom Ukrajine i da mu kažu da je ovako nešto neprihvatljivo.

Poslanik SNS kaže da ga je ukrajinski režim proglasio za teroristu jer je, zajedno sa stranačkim kolegom Blažićem, učestvovao kao posmatrač na izborima održanim u Donjecku.

SAMARDŽIJA SKINUT S LISTE

OVOGODIŠNJA lista državnih neprijatelja Ukrajine sa srpskim pasošem kraća je za jedno ime u odnosu na lane. Na njoj više nema novinara Slobodana Samardžije.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kulak says:

  Petro Waltzman (tzv.Porošenko) je privremeni agent Amera instaliran za kratku upotrebu. Ukrajina se pod njim provodi kao govno na kiši.

  • Batina says:

   Svaka ti cast za komentar, ne moze biti slikovitije.

 2. Portopranco says:

  Taj židovski lopov Waltzman (ili tzv.Porošenko ili Boga pitaj kako li se već zove) radi i potpisuje dugačke spiskove.Samo,najzajebaniji će biti onaj spisak na kome će biti on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *