КИЈЕВ се спрема за рат против РУСИЈЕ!

KIJEV se sprema za rat protiv RUSIJE!

13 avgusta 2016

Barack ObamaNoćas je velikom kijevskom Novokonstantinovskom ulicom – a potom preko Ševčenkovog trga – prošlo više od 20 samohodnih artiljerijskih sistema velikog kalibra.

U isto vreme je u Vašingtonu objavljeno da je došlo do telefonskog razgovora Džozefa Bajdena i Petra Porošenka. I da je potpredsednik SAD posavetovao ukrajinskom predsedniku da izbegava eskalaciju konflikta sa Ruskom Federacijom.

Tokom popodneva – kako tvrdi vojni vrh Donjecke Republike – ukrajinska armija je na front oko Mariupolja prebacivala višecevne raketne bacače „Grad“. Na isti deo bivšeg fronta, koji se sada naziva „linijom razdvajanja“, stiglo je osam oklopnih vozila pešadije.

Prvi čovek operativne komande DNR – Denis Sinjenkov – večeras je izjavio da se nešto slično tokom cele nedelje događa na drugim delovima bivšeg fronta.

Indikativno je da je upravo u ovakvoj atmosferi predsednik Luganske Republike – Igor Plotnjicki na kojeg su ukrajinski diverzanti prethodnih dana izveli atentat – izjavio da će delovi bivše ukrajinske Luganske oblasti koji su još pod kontrolom Kijeva biti oslobođeni od „ukrajinskih nacista“ i ujedinjeni sa LNR.

Indikativno je takođe da je profesor američkog Ratgerskog univerziteta Aleksandar Motilj, koji je ukrajinskog porekla, u tekstu napisanom za Foreign Policy ocenio da je politika Kijeva povodom istoka Ukrajine „zašla u slepu ulicu“ i da je došlo vreme da promeni odnos prema Donbasu:

„Ubeđen sam da Ukrajina treba da pusti Donbas. Psihološki, ekonomski, a možda i politički“.

Dodao je: „Kijev nema snage da taj konflikt reši vojnim putem, a Donbas iscrpljuje onoga ko ga kontroliše. Reintegracija Donbasa bila bi za Kijev samoubistvo i zaustavila bi političko kretanje zemlje prema Evropi“.

Po njegovoj proceni, Ukrajinci prema Donbasu treba da se odnose onako kako se odnose prema Ukrajincima koji žive na ruskom Dalekom Istoku i li u Kanadi“.

Motilj je još otvoreno posavetovao Kijevu da odustane od svih reformi predviđenih Minskom-2, a sve rashode i formalnu odgovornost za Donbas da „prvali na Rusiju“.

Njegov zaključak je: „Kijev mora da izabere između svojih strateških nteresa i psihološke i ideološke vezanosti za region (Donbas) koji je već izgubio. S obzirom na rovitu ukupnu situaciju – izbor je jasan“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Don says:

  Nisu blesavi da poginu:)Sve ce svesti na vezbe.

 2. Kulak says:

  Američki projekt Ukrajina polako ali sigurno se pretvara u katastrofu.Bućkuriš židovskih oligarha,banderovskih fašista i zapadnoukrajinskih kokošara koje su Ameri nasilnim prevratom instalirali u Kijevu već je zauvijek izgubio Krim i dobar dio Donbasa.Narod će uskoro uz pomoć goleme Rusije od fašista osloboditi i čitavu Novorusiju.

 3. Bajurina says:

  Idem i ja sa Ukrajinom juriiiiissssssss!!!!

 4. Mark says:

  pa idi da te vise ne vidimo haha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *