КИЈЕВ ТРАЖИ ПОМОЋ ОД КАНАДЕ: Улазимо у потпуни рат са Русијом

KIJEV TRAŽI POMOĆ OD KANADE: Ulazimo u potpuni rat sa Rusijom

22 februara 2015

vadimpristaiko-hispantvcom53466547Zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine, Vadim Pristaiko, gostujući na kanadskoj radio stanici CBC, izjavio je da je Kijev tražio teško naoružanje od Kanade, ističući da Ukrajina ulazi u potpuni rat sa Rusijom.

On je istakao da je potrebno biti spreman za potpuni rat protiv vojske Ruske Federacije.

„Mi smo tražili od vlasti Kanade da nam pruže pomoć, tako što će nam obezbediti teško naoružanje i obuku naše vojske.“ – rekao je Pristaiko koji je bio u poseti Kanadi.

„Mi ulazimo u rat sa državom koja je nuklearna sila, ali se ne bojimo. Proteraćemo ih i osloboditi našu teritoriju.“ – poručio je Pristaiko.

Podsećamo da se Kanada rukovodi politikom svojih interesa na Arktiku, te da su i ranije pisali neki od vodećih politikologa da SAD ubeđuje Kanadu da je Ukrajina samo „priprema za ono što Rusija sprema na Arktiku“ i da se Kanada zbog toga sve aktivnije uključuje u konflikt koji se odvija na istoku Ukrajine.

KOMENTARI4 komentara

 1. s@Ša says:

  Pretpostavljam da ćeš ti prvi obući uniformu i krenuti na prvu liniju u tom potpunom ratu kao primjer ostalima,ma nije bolest sve što boli !

 2. z-i says:

  bolest je glava jer ne boli al ludi , jer ga amerikanosi placaju

 3. Enio says:

  Pristalko,mi smo nase teroriste trpili 4 god.....nema tu nista bez Oluje,nikako dozvolit genocidne republike na podrucju Ukrajine...

 4. Paštrović says:

  Bravo "Enio-kenio". Da te nema, trebalo bi te og govana izvajati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *