Кијев: У Донбасу уведено ратно стање

Kijev: U Donbasu uvedeno ratno stanje

20 juna 2017

Umesto takozvane antiterorističke operacije u Donbasu, Kijev namerava da u nekim područjima Donjecke i Luganske oblasti uvede vojno stanje. Ono može da bude ustanovljeno zakonom na kojem radi administracija predsednika Ukrajine Petra Porošenka, piše „Komersant“, pozivajući se na sopstvene izvore.

„Suština izmene je u tome što, ako je gradovima duž linije fronta upravljala Službe bezbednosti Ukrajine koja je izvodila antiterorističku operaciju, nakon usvajanja zakona vlast će preći na predstavnike vojske. To će omogućiti da se operativnije i efikasnije izvode odbrana i evakuacija, ako do toga dođe“, objasnio je sagovornik lista.

Kako je naveo izvor, ratno stanje će najverovatnije obuhvatiti gradove Marijupolj, Kramatorsk, Slavjansk, Avdejevku i Marinku.

Prema mišljenju ukrajinske opozicije, zakon će omogućiti Kijevu da odseče stanovnike Donbasa od izbornog procesa u državi.

„Ratno stanje je smišljeno upravo kako gradovi gde vlast ima najmanju popularnost ne bi mogli da utiču na rezultate izbora“, saopštio je „Komersantu“ lider partije Socijalisti, bivši ministar inostranih poslova Ukrajine Leonid Kožar.

Sputnik.rs

KOMENTARIJedan komentar

  1. micky says:

    Kad ustase savetuju Ukro-naciste. Raduje se i VELIKI DEMON u Vatikanu,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *