КИЈЕВ У ПЛАМЕНУ: Војска запалила Министарство одбране (ВИДЕО)

KIJEV U PLAMENU: Vojska zapalila Ministarstvo odbrane (VIDEO)

2 februara 2015

Capture54654Bataljon Kijevska Rusija traži izvlačenje svojih boraca iz kotla u kom ih drže proruske snage, a plaćenici Ajdara ne daju da im rasformiraju jedinice.

Prvo su se skupili borci 25. bataljona „Kijevska Rusija“, koji zahtevaju od vlasti da nađe način da njihove pripadnike, zarobljene u „kotlu“ kod Debaljceva, izbave kako znaju i umeju.

Pridružili su im se pripadnici ukrajinskog privatnog plaćeničkog bataljona „Ajdar“. Oni su pa nezadovoljni time što su neke njihove jedinice rasformirane. „Ajdar“ je zloglasna brigada koju je Amnesti internešenel prozvao zbog ratnih zločina.

Demonstranti su postavili automobilske gume ispred zgrade, a neke su i zapalili. Takođe su blokirali ulicu koja prolazi pored zgrade ministarstva.

Ranije u toku dana, mediji su preneli izjavu lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksanadra Zaharčenka proruske snage koje se bore sa vladinim snagama u istočnoj Ukrajini planiraju „opštu mobilizaciju“.

On je rekao da će u narednih 10 dana biti pozvano 10.000 ljudi, prenela je ruska novinska agencija RIA novosti.

Kijev je takođe mobilisao dodatne snage zbog pojačanja sukoba na istoku Ukrajine, preneo je Rojters.

(Kurir)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    Zaharcenko ce izgleda biti novi predsdnik Ukrajine jer je ocigledno da trenutna banda koja vodi Ukrajinu vise nema vremena. Mnogo su zla doneli za samo jednu godinu vladavine. Vreme je da Ukrajinu uzmu Ukrajinci od fasistickih grupa slicnim Ajdar bataljonu. Zivela Rusija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *