КИЈЕВ У ШОКУ! ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Орбан блокирао Украјину у НАТО-у!

KIJEV U ŠOKU! OVO NISU OČEKIVALI: Orban blokirao Ukrajinu u NATO-u!

17 septembra 2019

Zbog nesuglasica sa Mađarskom Kijev nije dobio poziv na samit NATO u Londonu, saopštio je potpredsednik vlade Ukrajine za pitanje evropske i evroatlanske integracije Dmitrij Kuleba.Kuleba je naveo da je na „top političkom nivou“ Kijev lišen mogu’nosti saradnje sa Severnoatlanskom alijansom, jer saradnju sa NATO blokira Mađarska.

Potpredsednik Vlade Ukrajine je naglasio da je ovaj problem sadašnja vlast nasledila i da pitanje za sada „nije rešeno“. Kako bi NATO pozvao predstavnike Ukrajine na samit u Londonu, Alijansa treba da dođe do konsenzusa, ali „Mađarska ne menja svoj stav“.

Podsetimo, Budimpešta traži da se zakarpatskim Mađarima vrati pravo na školovanje na svom jeziku. Ukrajina optužuje Mađarsku da pokušava da napravi svoju enklavu na ukrajinskoj teritoriji.

KOMENTARI3 komentara

  1. deda mraz says:

    Pametan Madjar svaka mu cast,fasisti se osilili u ukrajini i misle da im sve moze proci.

  2. Za Srbiju says:

    Da uđe sa Donbasom ili bez Donbasa?

  3. teoretičar says:

    Ma Polako bre ljudi. Orban bi to tražio i u Srbiji da mađari nemaju ta prava, ali ne bi dao nikome prava da uči na svome jeziku u Mađarskoj. Uostalom, Mađarska je nacionalno pročišćena kao i hrvatska. Meni nikada neće biti jasno kako su Srbi na žmurećki i apsolutno podržali Orbana, kao da mađari nisu sravnili Srbiju sa zemljom u prvom ratu. Kao da "krv je tekla Dunavom" nije nikad bilo u drugom ratu. Mađari su deo nacističkog sveta, pobogu ljudi. Ništa oni nisu bolji od banderovaca a to što se deo Srba svrstava na jednu stranu u sukobu između dva brata nije uopšte potrebno Srbima. Orban koristi svaku šansu da pripremi teren za proširenje Mađarske na deo Srbije, Rumunije i eto vidimo i Ukrajine. Mađrima u Srbiji deli mađarske pasoše...pisao sam šta to znači. Rusi na primer, koriste sličnu taktiku u Dombasu i daju ruske pasoše ruskim ukrajincima. Sve to ima svoj cilj. Koliko Rusija ima ta prava toliko ima i Orban. I Ukrajina i Srbija su priznate države i od Rusije i od Mađarske, ali su Rusi naša braća pa nam prija kada daju pasoše...Prijateljstvo Mađarske je interesno i kurvanjsko prijateljstvo. Mi ćutimo a on radi posao. Zašto Vučić ne daje srpske pasoše Srbima u mađarskoj? Pa nema ih više tamo. Kratko sećanje, kratka pamet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *