KIJEV UHVAĆEN U LAŽI: Pokušali da falsifikuju izveštaje o zločinu u Odesi

KIJEV UHVAĆEN U LAŽI: Pokušali da falsifikuju izveštaje o zločinu u Odesi

10 septembra 2014

odessa_123Dosad se samo pretpostavljalo da kijevska hunta pokušava da prikrije prave uzroke zločina u Odesi i njegove dimenzije, a sada se to pouzdano zna.

Poslanik Vrhovne Rade Ukrajine, Svetlana Fabrikant koja je bila i sekretar privremene istražne komisije zadužene za pogibiju civila u Odesi, Mariupolju i gradovima Donjecke i Luganske oblasti, demonstrativno je povukla svoj potpis ispod njenog izveštaja – zbog falsifikata.

„Nažalost, ustanovila sam da su drugi članovi komisije – nakon što sam njen izveštaj potpisala – unosili neke svoje prepravke. Izveštaj je objavljen na sajtu parlamenta, a kad sam ga pročitala – shvatila sam da moj potpis stoji pod sasvim novim dokumentom sa kojim ja ne mogu da se složim” – saopštila je Fabrikant.

Prema onome što su objavili mediji iz Odese, iz prvobitne verzije izveštaja su nestale mnoge važne činjenice. Primera radi, uklonjeni su iskazi mnogih svedoka koji su ukazivali da su u organizaciji nemira u Odesi učestvovali sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Parubij (bivši), šef Službe državne bezbednosti Valentin Nalivajčenko, ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov, i drugi državni funkcioneri koji su listom odbili da razgovaraju sa članovima komisije.

Iz izveštaja su nestali i iskazi svedoka koji su tvrdili da je u nemirima učestvovalo oko 500 bojovnika koji su – uz pomoć bivšeg gubernatora Odeske oblasti Vladimira Nemirovskog – bili dovedeni sa kijevskog „majdana” u Odesu.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *