KIJEVSKA HUNTA: Putin dokazao da je vođa proruskim snagama

KIJEVSKA HUNTA: Putin dokazao da je vođa proruskim snagama

29 avgusta 2014

Crisis in Ukraine...epa04202481 An armed pro-Russian militant stUkrajinska vojska saopštila je danas da je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da se otvori „humanitarni koridor“ da bi ukrajinski vojnici mogli da se povuku dokaz da su proruski aktivisti na istoku Ukrajine pod direktnom kontrolom Kremlja.

Putinov poziv dokazuje samo jedno – „ti ljudi (proruski aktivisti) su direktno pod vođstvom i kontrolom Kremlja“, navedeno je u saopštenju ukrajinske vojske, prenela je agencija Rojters.

Putin je zatražio od milicija Novorosije (Donjecka i Luganska republika) da dozvole ukrajinskim vojnicima pod njihovim okruženjem da izađu sa bojišta, što su danas oni prihvatili pod uslovom da se ukrajinski vojnici razoružaju.

Putin je apelovao na pripadnike milicija da spreče nepotrebne žrtve, istakavši da mnogi ukrajinski vojnici učestvuju u vojnoj operaciji Kijeva na jugoistoku zemlje mimo svoje volje, jer izvršavaju naređenja.

Predsednik Rusija pozvao je kijevske vlasti da odmah prekinu sa vojnom operacijom i da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima Donbasa.

Putin je obećao da će Rusija nastaviti da obezbeđuje humanitarnu pomoć za stanovništvo na jugoistoku Ukrajine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *