Кијевска хунта шаље 500.000 војника на Новорусију!?

Kijevska hunta šalje 500.000 vojnika na Novorusiju!?

4 aprila 2015

14204 64565 ukrainePod direktnim američkim rukovodstvom, u Ukrajini se stvari menjaju. U tome su manje-više svi saglasni. I u samoj Ukrajini i izvan nje, uključujući i Rusiju.

Među ruskim analitičarima jedino nema saglasnosti u proceni: kuda to vodi i hoće li hunti obezbediti vojnu nadmoć i ugroziti opstanak Donjecke i Luganske Republike.

Prenosimo viđenja situacije i procene dvojice dobrih znalaca i Ukrajine i mogućnosti ruskog Donbasa.

Sada je u Ukrajini u punom jeku jačanje policijske države

Piše: Sergej Markov, poznati moskovski politikolog

U Ukrajini su u toku brze promene koje mnogi ne primećuju.

Mediji u Rusiji pokazuju kako se u Ukrajini šire haos, ali nije tako. Propaganda očito kasni za stvarnošću.

Haos sa neonacističkim bandama je postojao ranije. Sada je u Ukrajini u punom jeku jačanje policijske države.

Hunta je pod rukovodstvom savetnika iz SAD efikasno likvidirala autonomiju (tajkun) Kolomojskog koji je kontrolisao nekoliko oblasti.

Sada se surovo „postrojavaju“ neonacistički bataljoni. Guše se unapred čak i potencijalne tačke nezadovoljstva.

Stvoren je totalni sistem propagande. Još malo pa će rulja na ulicama u televizijskim studijima direktno tražiti bombardovanja i izvođenje terorističkih akata.

Sve ovo nema masovnu podršku, ali ona i nije potrebna u uslovima policijske diktature. Hunta će silom izvoditi mobilizacije i prisilno slati vojnike na front.

Hunta brzo menja i kadrove na čelu struktura sile. Novi oficiri u vrhu Službe bezbednosti Ukrajine i u njenom ministarstvu unutrašnjih poslova spremni su da pucaju u demonstrante, da organizuju i izvode terorističke akte.

Hunta se sprema i za gušenje pobuna gladnih.

Ukrajinska armija naglo jača.

Kroz godinu dana na granicama Rusije i Donbasa će stajati utrenirana armija sa pola miliona vojnika, sa unutrašnjom totalnom propagandom i oštrom disciplinom koja će biti spremna da u krv potopi i Donbas, i Pridnjestrovlje, i Krim, i Kubanj.

Njeno jezgro će činiti strani plaćenici i privatnih vojnih kompanija. Imaće status dobrovoljaca i biti naoružanim najnovijim zapadnim oružjem. Uz njih će biti ukrajinski komandosi sa ratnim iskustvom, koji prolaze obuku američkih i britanskih instruktora.

Ukrajinu dresiraju kao bulterijera. Od nje prave živo oruđe za ubijanje.

Minsk-2 je samo fasada iza koje se formira infrastruktura za veliki rat koji se protiv Rusije planira uoči izbora u 2016-oj godini.

Vreme u Ukrajini ne radi za nas.

Okupacioni režim sve efikasnije vlada i nema nameru da oslabi stisak.

Treba imati smelosti da se ovoj istini pogleda u oči.

Hunta nema godinu na raspolaganju, rat će početi pre

Piše: Boris Rožin, vojni analitičar

Stvari, u osnovi, stoje onako kako Sergej Markov ipiše, ali on ih na nekim tačkama ipak vidi crnjim nego što jesu.

Ukrajina – čak ni kroz godinu dana i sa stranom podrškom – nije u stanju da formira i opremi armiju od pola miliona vojnika.

Čak i ako se pretpostavi da neće doći do obnavljanja borbi u međuvremenu i da će hunta imati celu godinu da osnaži svoju vojnu mašinriju, sa svim potrebnim isporukama naoružanja i mobilizacijama – Ukrajina ni u tom slučaju neće imati na raspolaganjupolumilionsku armiju. Ona će i kroz godinu dana protiv Donbasa moći da pošalje maksimum 200-220 hiljada vojnika.

Povrh svega, kijevska hunta neće imati na raspolaganju godinu dana. Okolnosti rade za vojno rešenje mnogo pre ruskih izbora u 2016-oj godini.

Drugim rečima, ne verujem da će se ova treća verzija „primirja“ održati dovoljno dugo da bitno promeni odnos snaga u Donbasu u korist hunte, odnosno – u narednim vojnim operacijama.

Ukrajini pod rukovodstvom hunte nije namenjena nikakva druga uloga osim da bude instrument rata protiv Rusije.

(Fakti.org)

KOMENTARI5 komentara

 1. z-i says:

  nato-ratujemo do poslednjeg ukrajinca,al su glupi misle da proruske snage sede i cekaju,tek sada ce gi biju do poslednjeg ukrajinca.Nek si oprobaju samo ukrajina nezna da ameri i jenglezi znaju samo da ratuju na cistini kao sto je pustinja,hehehe

 2. rade Bukara says:

  reba se dobro pripremiti i onda cido kraja bez zaustavljanja

 3. deda mraz says:

  Oni sto su imali vojske fasisticke to je 80% unisteno i to su bili unijati fasisti katolici kojih je 10% u Ukrajini a sto sad pravoslavce na silu mobilisu pa svi znaju da to nije vojska koja ce za jevreja Porosenka i katolike puciste da ginu.

 4. Ljubomir Gjurceski says:

  Ako e Ukrainskiot narod naiven kako nie ovde na balkanov togash nikoj ne im e kriv shto imperijalistite i fashistite gi opljackaa do maksimum pa sega gi prakaat vo bratoubistvena vojna. Gospod da im e napomosh na Ukraincite. Tie treba da zemat stapovi i da udrat po ona stranskite platenici i oligarsi koi ja zadolzija i ja pokradoja Ukraina kako nikoj dosega.

 5. zoran says:

  TESKO ONOM KOGA AMERIKA INATO STITI NEKA VIDE KAKOJE SADA U IRAKU LIBI AVGANISTANU SIRI EGIPTU ITIM DRUGIM ZEMLJAMA GDJE AMERIKA UVODI DEMOKRATIJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *