Кијевска хунта се спрема да започне нови рат у Донбасу

Kijevska hunta se sprema da započne novi rat u Donbasu

20 marta 2015

433707Moskovski vojni ekspert – saradnik Akademije vojnih nauka Vladimir Prohvatilov – upozorio je da Ukrajina koncentriše trupe duž linije fronta u Donbasu i da se sprema za obnavljanje rata.

Otkrio je da mu je „gomilanje trupa i ratne tehnike“ oko Donjecka i Luganska potvrdio jedan od najviših oficira u u obaveštajnim strukturama DNR i LNR i naglasio da bi do napada moglo doći za približno dve ili tri nedelje.

Prohvatilov je ubeđen da će Kijev i Amerikanci koji stoje iza njega sve tempirati za 9. maj i moskovsku Paradu Pobede. Kao što su državni prevrat u Ukrajini vremenski uvezali sa Zimskom Olimpijadom u Sočiju.

Sa sličnim procenama zvoni na uzbunu i jedan od vodećih ruskih intelektualaca Vitalij Tretjakov.

Rusiji je potreban mir, Donbasu mir i autonomija, a Kijevu i SAD – rat

Piše: Vitalij Tretjakov, glavni urednik časpopisa „Politička klasa“ i dekan televizijske akademije

Rusiji su potrebni mir u Donbasu i maksimalna autonomija teritorija Donjecke i Luganske Republike.

Kijevu je potrebno da te teritorije postavi pod svoju kontrolu, a ako to ne uspe – nastaviće rat. Jer, u suprotnom će tamošnji režim naprosto pasti.

SAD su u ovom slučaju i gazda i saveznik Kijeva. Evropa se koleba. Shvata da je aktuelni kijevski režim problematična kombinacija u svakom pogledu, uključujući i personalni jer bi mnoge evropske političare bilo sramota i da se fotografišu sa nekim kijevskim.

Merkelova već shvata da Kijev ne može na pošten način pobediti. Ali, Amerikanci vrše pritisak na EU, a Porošenko ponovo obećava da će obmanuti DNR i LNR i sugeriše (Zapadu) – samo vi nastavite da zatvarate oči na naše laži…

Svi zajedno – SAD, EU i Porošenko – nastavljaju da ucenjuju Rusiju i lično Putina. Samo, karte su već odigrane.

Ni Rusija, ni Putin, ni DNR i LNR više nemaju kuda da odstupe. Za ljude u DNR i LNR se radi i o opasnosti fizičke likvidacije, uključujući porodice, prijatelje i saradnike.

Moskva nije u stanju da lidere DNR i LNR po treći put natera da igraju pošteno sa kijevskim prevarantima kojima se, kao i dosad, sve oprašta. Nije, jer bi to značilo – kapitulaciju.

Pretpostavljati da će Merkelova nagovoriti Obamu da prinudi Kijev da poštuje Minsk-2 – moguće je, ali od toga nema vajde. Amerikancima je – pored sbega ostalog – potrebno da Rusji i lično Putinu maksimalno pokvare proslavu 70-godišnjice Pobede.

Ovo znači da SAD do 9 maja neće pristajati ni na kakve ustupke. Zato treba očekivati obnavljanje ratnih dejstava. To je najverovatniji tok daljih događaja. To odgovara i Obami.

Američki rezon je ovaj: neka i nismo još ni jednom uspeli da pobedimo i nadmudrimo Putina – ali neka on bar slavi 70 godina Pobede na fonu rata u Donbasu…

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Dušan says:

    dobrodošli u pakao iz koga povratka nema! Ubeđen sam da Ameri od samog početka žele da unište Evropu kako bi joj ponovo, po trći put, priskočili u "pomoć"! Ali Evropa bolje zaslužila NIJE.

  2. z-i says:

    @Dusane Evropa ne zasluzuje bolje jer slusa diktatora oni su svud propagandu postavljali za one sto se ne poklone da su diktatori , ali se vidi da jenki zavode njihovu diktaturu i da su diktatori.A ukrajinski nacisti ako opet ponu nema im spasa od PRORUSA taman se malo odmorili okrepili naoruzali pa ajd novo nanaovo,sad kad ih budu opkolili nema vise kao do sad nego ginu do zadnjega.ajte ukrajinci topovsko meso za amere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *