Kijevska hunta u Novosvetlovki strelja meštane koji su odbili da kopaju rovove

Kijevska hunta u Novosvetlovki strelja meštane koji su odbili da kopaju rovove

20 avgusta 2014

ukr_bunk_rUkrajinski kazneni odredi demonstriraju okrutnost koja je bila svojstvena fašistima tokom Velikog otadžbinskog rata, izjavio je portparol Luganske narodne republike Vladimir Inogorodskij u intervjuu ruskoj televiziji LifeNews.

On je istakao da su u selu Novosvetlovka kod Luganska ljude streljali kada su odbili da rade za okupatore – da kopaju rovove i podižu utvrđenja oko crkve.

„Još jednom vidimo očigledan fašizam… Po rečima civila koji su uspeli da pobegnu, ukrajinska armija i strani plaćenici skupljali su ljude, i tokom prethodnog dana i noći terali ih da podižu utvrđenja oko crkve. One koji su odbijali da rade javno su streljali” – rekao je Inogorodskij za LifeNews.

Kako je saopštio komandir jedne izviđačke jedinice ustanika LNR, zatim su ukrajinski vojnici saterali ljude u crkvu i minirali je. Zbog mogućnosti pogibije ljudi, ustanici ne mogu da uđu u selo da ih oslobode.

„Tako su radili samo fašisti tokom Velikog otadžbinskog rata. S ljudske tačke gledišta, to ponašanje se ne može objasniti” – istakao je portparol LNR.

Po njegovim rečima, plaćenici iz Poljske Litvanije nemaju časti – oni ratuju u uniformama ruskih oružanih snaga. Novosvetlovka ima veliki značaj zbog kontrole puta koji vodi iz Rusije u Lugansk. Borbe za grad traju već nekoliko dana.

Novosvetlovku su, kako su saopštili predstavnici ustanika, zauzele jedinice Nacionalne garde Ukrajine koje broje oko 400 ljudi. U pomoć Nacionalnoj gardi pokušavaju da priteknu borci bataljona „Dnjepar”, saopštili su oni.

Po rečima meštana, među ukrajinskim vojnicima koji brane Novosvetlovku ima ljudi čija je koža crna.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kole Timočki says:

    Nije za verovati sve što se napiše i što se kaže. Ali, imajući u vidu sećanja na balkansku klanicu, reprize u Ukrajini su verovatne. U svakom slučaju EU duguje odgovor na pitanje: Imaju li Evropljani (misli se i na pravoslavne hrišćane), prema evro standardima pravo na dostojanstven život? Do danas, EU nije zaštitila ni osnovno pravo na život. Čak šta više, ne oglašava se protiv državnog terorizma jer je i sama saučesnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *