KIJEVSKA HUNTA U PROBLEMU: U Novorosiji ima preko 35.000 dobrovoljaca

KIJEVSKA HUNTA U PROBLEMU: U Novorosiji ima preko 35.000 dobrovoljaca

5 novembra 2014

12431U poslednjih pola godine, u Novorusiju je pristiglo preko 35 hiljada dobrovoljaca koji su došli da pomognu ruskom narodu u borbi protiv kijevskih vlasti.

Agencija Novorosinform navodi više izvora o ovoj brojci i ističe da je reč o dobrovoljcima koji su u Novorusiji iz svojih ličnih ideala i ljubavi prema ruskom narodu.

Samo određeni manji broj ovih dobrovoljaca je odnedavno počeo da dobija platu u visini od 200 dolara mesečno, piše agencija Novorosinform.

Ukrajina, Rusija i OEBS razgovaraju u Donjecku

Danas se u Donjecku održavaju pregovori predstavnika Ukrajine, Rusije i OEBS-a, izjavila je saradnica pres službe evropske posmatračke misije u Ukrajini Irina Gudima.

„Na radnom sastanku učestvuju ukrajinska i ruska vojna lica. Govori se o ispunjavanju dogovora postignutih u Minsku. To je čitav kompleks pitanja: povlačenje teškog naoružanja, linija podele, prekid vatre i razmena zarobljenika“, rekla je Gudima.

Posle susreta će biti organizovana konferencija za novinare na kojoj će govoriti predstavnici OEBS-a.

(Glas Rusije, Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zapadnjak says:

    Pa šta ima da se razgovara,21 000 000 Rusa,Ukrainaca,Kozaka,Tatara,Uzbeka,Čečena i ostalih,dali su svoje živote da zgaze zmiju zvanu nacizam.Te pošasti stide se i nemci,a u ukrajini ponovo skupljaju banderovce i druge gadove,ali nije to samo u ukrajini,ima toga i kod nas,tu blizu u komšiluku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *