KIJEVSKI FAŠISTI LJUTI NA SRBE: Šta ćete vi u Donbasu?

KIJEVSKI FAŠISTI LJUTI NA SRBE: Šta ćete vi u Donbasu?

5 novembra 2014

645188DonetskAmbasador Srbije u Kijevu Rade Bulatović pozvan je na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine zbog posete srpskih poslanika izborima u Donbasu.

Prva zamenica ministra spoljnih poslova Natalija Haljbarenko sastala se sa Bulatovićem zbog toga što su poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić bili posmatrači na izborima u Donjecku, koje je organizovala samoproglašena Donjecka Narodna Republika.

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Srbije Borislav Stefanović tražio je objašnjenje u Skupštini zašto su Đukanović i Blažić bili posmatrači na izborima u istočnoj Ukrajini, koje ne prizaju ni Kijev ni Zapad.

Sa druge strane, Đukanović je na to odgovorio rečima da je na izbore u Donjeck išao samoinicijativno, kao građanin, a ne kao poslanik.

Izbori u Donjecku i Lugansku su održani nedelju dana posle izbora koje je raspisao  Kijev, a vlast u regionu u kojem se vode velike borbe ukrajinskih i proruskih snaga ostala je u rukama Aleksandra Zaharčenka, premijera Donjecke Narodne Republike.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. života says:

    SADA ćemo videti hoće li Đukanović , poslanik SNS-a u Narodnoj skupštini Srbije imati posledica u STRANCI!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *