КИЈЕВСКИ РЕЖИМ ПОПУТ АЛ-КАИДЕ: Кијевска хунта са два дрона покушала напад на Путинову резиденцију у Кремљу

KIJEVSKI REŽIM POPUT AL-KAIDE: Kijevska hunta sa dva drona pokušala napad na Putinovu rezidenciju u Kremlju

4 maja 2023

UKRAJINSKI režim je minule noći pokušao da dronovima napadne rezidenciju predsednika RF Vladimira Putina u Kremlju.

Pres-služba šefa ruske države je tim povodom navela: „Dve bespilotne letelice bile su usmerene na Kremlj. Obe su bile onesposobljene blagovremenim dejstvima sistema za radioelektronsku borbu“.Jedan od dronova presretnut je tek kod jarbola za zastave na krovu Senatskog dvorca. Njegovi ostaci su delom pali na kupolu dvorca i izazvali manji požar.

Kremlj je ocenio da je to bio teroristički akt i pokušaj ubistva šefa države uoči Parade 9. maja, na kojoj je planirano prisustvo stranih gostiju.

Posebno je naglasio da Moskva zadržava pravo da uzvrati na ovu akciju Kijeva „kada i gde nađe za potrebno“.

Predsednik Državne Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da se kijevski režim napadom na Kremlj izjednačio sa Al Kaidom i ISIL i da Rusija mora da ga proglasi terorističkim. I uništi!

Dodao je da su zapadni političari koji oružjem kljukaju Ukrajinu saučesnici u zločinima Vladimira Zelenskog koji je postao međunarodni terorista.

Državna bezbednost Rusije (FSB) objavila je i da je osujetila pokušaj atentata na predsednika Republike Krim Sergeja Aksjonova.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

 1. Kulak says:

  Ima li tih famoznih CRVENIH LINIJA koje ukronacisti trebaju preći da bi V. V. Putin konačno naredio adekvatan odgovor? Ni napad na Kremlj to nije? Zašto sve do danas V. V. Putin ne daje odobrenje da se unište neprijateljski CENTRI ODLUČIVANJA? Zašto je ruskim vojnicima bilo strogo naređeno da ne diraju Zelenskog dok je on paradirao po Izjumu i Hersonu, kad su ga imali na puškomet? Zašto je ruskim vojnicima strogo naređeno da ne gađaju najveću ukrajinsku rafineriju nafte u Kremenčugu čiji je vlasnik Židov Igor Kolomojski? Jako je čudna ova specijalna operacija i puno je tih zašto.

  • Ilija says:

   Dogovoreni "rat"!

 2. Dražen Jovan Petrović says:

  Dmitrij Medvedjev, Margarita Simonjan i brojni drugi ruski patrioti već dugo traže da se unište centri donošenja odluka banderovskog režima u Kijevu. Međutim, neko koči, nikako da se krene s tim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *