КИЈЕВСКИ РЕЖИМ ТВРДИ да никакве контраофанзиве није било јер је трик на који су Руси насели

KIJEVSKI REŽIM TVRDI da nikakve kontraofanzive nije bilo jer je trik na koji su Rusi naseli

11 novembra 2023

KIJEVSKI režim je od 7. juna – od početka svoje kontraofanzive – izgubio bezmalo 100.000 vojnika i oficira. A sada pokušava da ubedi svoju javnost da nikakve kontraofanzive nije bilo, da su njegove snage za „psihološke operacije“ sjajno uspele da navedu naivne Ruse da poveruju u „kontraofanzivu“.

Ukrajinska državna TV počela je da emituje cele priloge u kojima se tvrdi da kontraofanzive nije bilo i da su udari ukrajinskih snaga na zaporoškom i drugim frontovima bili „zavaravajući manevar“.Uz ovakvo uveravanje: „Rat se ne vodi samo na kopnu, na vodi i u vazduhu, već i u umovima. O ukrajinskim psihološkim operacijama će se ubuduće govoriti u udžbenicima. Jedna od najuspešnijih bila je `kontraofanziva`. Nekoliko meseci smo obmanjivali neprijatelja, tvrdeći da vodimo kopnenu operaciju velikih razmera. Naše sajber-snage su ovu ideju raširile u društvenim mrežama i neprijateljskim umovima. Već nekoliko meseci Rusi su izloženi snažnom psihološkom napadu, dok naše trupe jačaju za pravu kontraofanzivu“.

Moskovski politikolog Pavel Danilin objasnio je u šta – i zašto su se – Ukrajinci upustili:

– Svojevremeno se Aleksej Arestovič iz Kijeva bavio glupom propagandom, ali ovo je idiotska propaganda. Mogli su ovo da rade prvih meseci specijalne operacije, ali je to sada i smešno i patetično jer su oko ukrajinskih gradova i sela nikla ogromna vojnička groblja sa zastavama, pa je sve ovo smešno i žalosno. Ovo više ne utiče ni na ukrajinsku publiku.

Danilin posebno naglašava da je još kontraproduktivninji pokušaj Ukrajine da tobožnju simulaciju kontraofanzive „proda“ ruskoj javnosti i dodaje:

— Poginuli ukrajinski vojnici, čija tela leže na vojnim grobljima, imaju rođake i prijatelje. Za njih su tvrdnje da je kontraofanziva bila samo psiho-operacija za sluđivanje Rusa zapravo šamar. To je za njih i ponižavajuće.

KOMENTARI6 komentara

 1. jezdimir says:

  Šta kažu da su Rusi naseli na to da je kontraofanziva koje u stvari nije bilo, a zna se ko je nastradao i imao preko 100 hiljada žrtava tokom te nepostojeće kontraofanzive, preko 500 uništenih tenkova i preko 1200 raznih oklopnih vozila, artiljekrija, raketni sistemi, municija itd... Kako god to oni zvali, Ukrajini su posle toga polomljeni zubi.

 2. Protokoli hrvackih ludaka says:

  🤣🤣🤣🤣🤣 pa,mislim...ovo je totalno zlostavljanje inteligencije na najsmesniji moguci nacin 🤣🤣🤣

 3. persida says:

  Hajde jos jedna lazna kontraofanziova, pa da vidimo koliko ce nacista ostati u Vasoj lipoj domovini.

 4. M says:

  Ako je to trik,onda Ukrajinska ofenziva tek slijedi!Ako uspiju obraniti dovoljno i za tu osnovu!Jedino što će morati pozvati USA-NATO trupe da direktno i oni sudjeluju u tome!Možda im se onda i posreći!?!A možda i ne!Što je vjerovatnije!Zapravo i sigurno!Da im se neće posrećiti,nego pače prisjesti!Kao i mnogim drugim učesnicima-državama toga čušpajza!

 5. Ficko says:

  Bože, Bože oprosti im ne znaju šta pričaju.

 6. test01 says:

  izgubili su oko 100000 ljudi na "laznoj kontraofanzivi" - zamislite sta bi se desilo da je bila "prava". Vise me nista ne moze da iznenadi od strane zapada i njihovih pulena a ipak sam stalno iznenadjen... cisto vredjanje inteligencije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *