КИМ ЏОНГ УН одржао послепоноћну војну параду и говор какав не држе други светски лидери

КИМ ЏОНГ УН одржао послепоноћну војну параду и говор какав не држе други светски лидери

11 октобра 2020

РАКЕТА коју је данас на војној паради приказала Северна Кореја, на транспортеру са 11 осовина, биће једна од највећих мобилних интерконтиненталних балистичких ракета у свету ако постане оперативна.

„Ова ракета је монструм“, рекла је Мелиса Хенхем, заменик директора Отворене нуклеарне мреже.Високи званични америчке администрације оценио је разочаравајућим представљање нове интерконтиненталне балистичке ракете у Пјонгјангу.

„Разочаравајуће је видети да Северна Кореја и даље ставља забрањени нуклеарни програм и програм балистичких пројектила испред рада за бољу будућност за народ Северне Кореје“, наводи он.

Он је додао да САД позивају Северну Кореју да се уључи у одрживе преговоре у циљу потпуне денуклеаризације.

Експерти кажу да је нова већа интерконтинентална балистичка ракета вероватно способна да носи више независних атомских бомби због чега би могла да нападне више мета.

Нова ракета вероватно треба да одагна сумње у способност Северне Кореје да гађа континентални део САД, каже Маркус Гарлаускас, бивши амерички обавештајни званичник за Северну Кореју.

„Ако ракета Хвасонг-15 може да носи супер-велику нуклеарну бојеву главу до било које тачке у САД, природно је питање – шта може да носи ова већа ракета?“, запитао је он.

Аналитичари очекују да ће Пјонгјанг у наредном периоду извести пробе нове ракете.

На паради је главни ипак био лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун. И не само због државне функције.

Нико се свом народу у целом свету не обраћа као он.

У говору на паради поводом 75. годишњице оснивања Радничке партије Кореје, извинио се грађанима што није „довољно добар“ лидер и обећао да ће се борити за њихово поверење – чак и по цену свог живота.

Парада је почела у поноћ на тргу Ким Ил Сунг у Пјонгјангу. А он је и ту околност засенио:

„Другови, увек сам добијао само поверење наших грађана велико попут неба и широко попут мора, али никада нисам успео да потпуно одговорим на то и за то немам оправдање. Иако сам преузео велико дело великог вође Ким Ил Сунга и великог војсковође Ким Џонг Ила и носим тешку одговорност управљања државом, још увек ми у томе недостају потребни напори и искреност, тако да се наши грађани још увек не могу ослободити недаћа свакодневног живота»Додао је да је за њега поверење народа велика част и наставио:

„Много сам размишљао шта да вам кажем данас у овом тренутку и дану када се осврнемо на 75 година историје наше партије пуних славе, али једино што вам могу рећи `Хвала`. Бранићу небески велико поверење у мене наших грађана чак и по цену свог живота. Чак и ако се моје тело под тим теретом сломи».

Војни оркестар је на паради свирао у формацијама у виду бројева „10.10“, „1945“, „2020“ и фразе „100 победа“, што на корејском значи „непобедивост“…

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad3 says:

    pa javili su da je mrtav:)Povampirio se?Ili istinoljubivi ,demokratski i iskreni zapadni mediji LAŽU KO STOKA i to SVUDA u SVAKOJ DRŽAVI NJIHOVE ALIJANSE.Znači ni pre ovog im ništa nisma verova ali pošto su već više puta "ubili" kima sad sam načisto da je to samo gomila LAŽOVA.Dobro im je zabiberio ako ima tu novu raketu i nadam se da će da ih napravi DOVOLJNO.S.koreja neće oprostiti GENOCID koji su amerikanci izvršili nad njima NEKOLIKO PUTA.Ubili su im milione ljudi,direkto ili indirektno, zato i šizenje u vašingtonu jer vide da se diže tamni oblak osvete.To je jedini razlog ovog poduhvata s a nuklearnim arsenalom S.koreje,oni će se osvetiti po svaku cenu koliko vidim ako poznaje njihov mentalitet i tradicije ništa tu čudno nema,oni su vrlo žestok ratnički narod koji je MNOG užasno MNOGO mučen i ubijan, prvo od japanaca a zatim od strane osvajača japana koji us jednostavno nastavili japansku praksu onako kako su japanci mislili da treb da se postupa prema korejancima.KATASTROFALNA GREŠKA USA koja će im biti naplaćena,mrze ih korejanci isto koliko japance a to je LOŠE za amerikance,jako loše my preciouse:)Ima stvari koje prevazilaze logiku ili pragmatiku politike i zadiru u druga područja, a u slučaju S.Koreje to je TO.Svi koji ne uzimaju u obzir CELOKUPNU SLIKU te namučene nacije imaju normalno i iskrivlejnu sliku o njihovim namerama i planovima:)Ali znaj uameričke Pič.e oni ZNAJU dobro to.

  2. petrovgrad says:

    Podržavam Kim Džon Una. Nikoga ne napada, ali svoje neda. Da mu nisu te rakete, odavno bi mu zapadnjaci spalili Koreju. Jedna od ovih raketa, ako je prava a da nije drvena bila bi dovoljna za bilo kojeg neprijatelja koji bi krenuo na Koreju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u