КИМ ЏОНГ УН одржао послепоноћну војну параду и говор какав не држе други светски лидери

KIM DŽONG UN održao posleponoćnu vojnu paradu i govor kakav ne drže drugi svetski lideri

11 oktobra 2020

RAKETA koju je danas na vojnoj paradi prikazala Severna Koreja, na transporteru sa 11 osovina, biće jedna od najvećih mobilnih interkontinentalnih balističkih raketa u svetu ako postane operativna.

„Ova raketa je monstrum“, rekla je Melisa Henhem, zamenik direktora Otvorene nuklearne mreže.Visoki zvanični američke administracije ocenio je razočaravajućim predstavljanje nove interkontinentalne balističke rakete u Pjongjangu.

„Razočaravajuće je videti da Severna Koreja i dalje stavlja zabranjeni nuklearni program i program balističkih projektila ispred rada za bolju budućnost za narod Severne Koreje“, navodi on.

On je dodao da SAD pozivaju Severnu Koreju da se uljuči u održive pregovore u cilju potpune denuklearizacije.

Eksperti kažu da je nova veća interkontinentalna balistička raketa verovatno sposobna da nosi više nezavisnih atomskih bombi zbog čega bi mogla da napadne više meta.

Nova raketa verovatno treba da odagna sumnje u sposobnost Severne Koreje da gađa kontinentalni deo SAD, kaže Markus Garlauskas, bivši američki obaveštajni zvaničnik za Severnu Koreju.

„Ako raketa Hvasong-15 može da nosi super-veliku nuklearnu bojevu glavu do bilo koje tačke u SAD, prirodno je pitanje – šta može da nosi ova veća raketa?“, zapitao je on.

Analitičari očekuju da će Pjongjang u narednom periodu izvesti probe nove rakete.

Na paradi je glavni ipak bio lider Severne Koreje Kim Džong Un. I ne samo zbog državne funkcije.

Niko se svom narodu u celom svetu ne obraća kao on.

U govoru na paradi povodom 75. godišnjice osnivanja Radničke partije Koreje, izvinio se građanima što nije „dovoljno dobar“ lider i obećao da će se boriti za njihovo poverenje – čak i po cenu svog života.

Parada je počela u ponoć na trgu Kim Il Sung u Pjongjangu. A on je i tu okolnost zasenio:

„Drugovi, uvek sam dobijao samo poverenje naših građana veliko poput neba i široko poput mora, ali nikada nisam uspeo da potpuno odgovorim na to i za to nemam opravdanje. Iako sam preuzeo veliko delo velikog vođe Kim Il Sunga i velikog vojskovođe Kim Džong Ila i nosim tešku odgovornost upravljanja državom, još uvek mi u tome nedostaju potrebni napori i iskrenost, tako da se naši građani još uvek ne mogu osloboditi nedaća svakodnevnog života»Dodao je da je za njega poverenje naroda velika čast i nastavio:

„Mnogo sam razmišljao šta da vam kažem danas u ovom trenutku i danu kada se osvrnemo na 75 godina istorije naše partije punih slave, ali jedino što vam mogu reći `Hvala`. Braniću nebeski veliko poverenje u mene naših građana čak i po cenu svog života. Čak i ako se moje telo pod tim teretom slomi».

Vojni orkestar je na paradi svirao u formacijama u vidu brojeva „10.10“, „1945“, „2020“ i fraze „100 pobeda“, što na korejskom znači „nepobedivost“…

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad3 says:

    pa javili su da je mrtav:)Povampirio se?Ili istinoljubivi ,demokratski i iskreni zapadni mediji LAŽU KO STOKA i to SVUDA u SVAKOJ DRŽAVI NJIHOVE ALIJANSE.Znači ni pre ovog im ništa nisma verova ali pošto su već više puta "ubili" kima sad sam načisto da je to samo gomila LAŽOVA.Dobro im je zabiberio ako ima tu novu raketu i nadam se da će da ih napravi DOVOLJNO.S.koreja neće oprostiti GENOCID koji su amerikanci izvršili nad njima NEKOLIKO PUTA.Ubili su im milione ljudi,direkto ili indirektno, zato i šizenje u vašingtonu jer vide da se diže tamni oblak osvete.To je jedini razlog ovog poduhvata s a nuklearnim arsenalom S.koreje,oni će se osvetiti po svaku cenu koliko vidim ako poznaje njihov mentalitet i tradicije ništa tu čudno nema,oni su vrlo žestok ratnički narod koji je MNOG užasno MNOGO mučen i ubijan, prvo od japanaca a zatim od strane osvajača japana koji us jednostavno nastavili japansku praksu onako kako su japanci mislili da treb da se postupa prema korejancima.KATASTROFALNA GREŠKA USA koja će im biti naplaćena,mrze ih korejanci isto koliko japance a to je LOŠE za amerikance,jako loše my preciouse:)Ima stvari koje prevazilaze logiku ili pragmatiku politike i zadiru u druga područja, a u slučaju S.Koreje to je TO.Svi koji ne uzimaju u obzir CELOKUPNU SLIKU te namučene nacije imaju normalno i iskrivlejnu sliku o njihovim namerama i planovima:)Ali znaj uameričke Pič.e oni ZNAJU dobro to.

  2. petrovgrad says:

    Podržavam Kim Džon Una. Nikoga ne napada, ali svoje neda. Da mu nisu te rakete, odavno bi mu zapadnjaci spalili Koreju. Jedna od ovih raketa, ako je prava a da nije drvena bila bi dovoljna za bilo kojeg neprijatelja koji bi krenuo na Koreju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *