КИМ ЏОНГ УН: Уверен сам у победу Русије

KIM DŽONG UN: Uveren sam u pobedu Rusije

9 maja 2023

Lider Severne Koreje Kim Džong Un poslao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu telegram-čestitku povodom 9. maja – Dana Pobede, u kojem je naveo da je uveren u pobedu Rusije u „svetoj borbi“ za zaštitu međunarodne pravde protiv „tiranije imperijalista“, prenosi Centralna telegrafska agencija Severne Koreje.

Kako je saopšteno, Kim Džong Un je u telegramu u ime vlade i naroda Severne Koreje predsedniku, vladi i narodu Rusije srdačno čestitao Dan Pobede u Velikom otadžbinskom ratu.„Uveren sam da će uporni i pravedni ruski narod pod Vašim rukovodstvom i ubuduće postizati pobede na putu zaštite suverenitetsa, dostojanstva zemlje i stabilnosti u regionu, savladavajući sve izazove i pretnje neprijateljskih sila. Koristim ovu priliku da još jednom pošaljem topli borbeni pozdrav Vama, armiji i narodu Rusije, koji su odvažno krenuli u svetu borbu za ostvarivanje međunarodne pravde i zaštitu globalnog mira od nasilja i samovolje imperijalista“, naveo je Kim Džong Un.

Severnokorejski lider je, takođe, istakao neizmerno junaštvo i samopožrtvovanost ruskog naroda, koji je postigao „veliku pobedu u pravednom ratu protiv fašizma, koji je doveo u opasnost sudbinu čovečanstva“.

Prema rečima Kim Džong Una, pobeda je „tradicija svojstvena Rusiji“, a slava te „blistave“ pobede, kai i sama Rusija, „blistaće u istoriji dugo bez obzira na protok vremena i smenu generacija“.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *