КИМ КАРДАШИЈАН ДОНИРАЛА милион долара Јерменији

KIM KARDAŠIJAN DONIRALA milion dolara Jermeniji

12 oktobra 2020

Američka rijaliti zvezda poreklom iz Jermenije Kim Kardašijan doniraće milion dolara pomoći Jermeniji zbog rata u Nagorno Karabahu, koji bukti između Jermena i Azerbejdžanaca.

Kardašijan je na društvenoj mreži Tviter objavila da će novac biti utrošen za hranu, skloništa i medicinsku negu.

​Ona je pozvala i druge da doniraju novac i da pomognu u podizanju svesti o dešavanjima i krizi u Nagorno-Karabahu koja mora da se zaustavi.

„Moje misli i molitve su sa hrabrim muškarcima, ženama i decom. Uprkos udaljenosti koja nas razdvaja mi smo jedna jermenska nacija“, rekla je Kardašijan.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana. Diplomate je u rusku prestonicu pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Pregovori su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma. On sadrži četiri tačke za rešavanje sukoba. Između ostalog, strane su objavile o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Kenja kvake, pa ona na sminku samo potrosi milion nedeljno.

    • Zorana says:

      Bas sam to htela reci. Sta je njoj milionce. Kao meni 100 RSD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *