КИМ ОКРЕНУО ПРИЧУ: Ево ко стоји иза свега

KIM OKRENUO PRIČU: Evo ko stoji iza svega

23 maja 2018

DONALD Tramp izrazio je danas u Vašingtonu očekivanje da je severnokorejski lider Kim Džong Un ozbiljan u želji da denuklearizuje svoju zemlju.

„Mislim da je ozbiljan. Mislim da je apsolutno veoma ozbiljan”, rekao je Tramp na konferenciji s južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom.Američki predsednik je, međutim, dodao da bi njegov susret s Kimom u Singapuru “mogao biti održan malo kasnije” od predviđenog 12. juna.

Severna Koreja je nešto ranije zapretila otkazivanjem samita ako SAD pokušaju da je nateraju da se unilateralno odrekne nuklearnog oružja.

Ukazao je da se Kimov odnos prema pregovorima donekle izmenio nakon što se po drugi put put ove godine sastao sa kineskim liderom Si Đinpingom:

Malo sam iznerviran. Drugi Kimov susret sa Sijem je donekle promenio njegov odnos prema pregovorima. To mi se ne sviđa. Nadam se da možda ipak nije tako”.

Tramp je priznao da je drugi Kimov susret sa Sijem –do kojeg je došlo ulučkom geradu Delijen na severoistoku Kine, za sve u Vašingtonu bio iznenađenje.

Pritom je, naglasaivši da nikoga ne krivi nizašta, Si Đinpinga nazvao „pokerašem svetskog nivoa”.

Za `šargarepu` namenjenu Kimovim sunarodnicima danas je bio zadužen državni sekretar SAD Majk Pompeo:

Ako sve odradimo kako valja i obezbedimo denuklearizaciju Severne Koreje – SAD će biti u stanju da toj zemlji obezbede mnogo toga što njenim stanovnicima može poboljšati život. U susretima sa Kim Džong Unom stekao sam utisak da on ceni američke tehnologije i nou-hau”.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Ne daj se Kime, navlace te na tanak led, ne popustaj, izrokacete bombama kao Sadama. Otkazi susret sa debilom Trampom, nemoj se brukati.

  2. Lazar says:

    Nadajmo se da će Kim shvatiti prevaru! Spremaju mu jevtinu zamku, ali smrtonosnu. Navijam za Kima!

  3. ostrogorski says:

    "Biti neprijatelj SAD je opasno a biti im prijatelj - smrtonosno".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *