КИМ ПОРУЧИО СА ПАРАДЕ: Спремни смо да ратујемо са Америком! (ФОТО, ВИДЕО)

KIM PORUČIO SA PARADE: Spremni smo da ratujemo sa Amerikom! (FOTO, VIDEO)

10 oktobra 2015

Kim Jong UnSevernokorejski lider Kim Džong Un poručio je danas da je njegova zemlja spremna da se bori u bilo kojoj vrsti rata koju bi poveli američki imperijalisti.

„Danas naša partija izjavljuje da su naše revolucionarne oružane snage u stanju da se bore protiv bilo kakvog rata, koji izazove SAD i spremni smo da zaštitimo naše ljude i plavo nebo naše domovine“, rekao je Kim, u toku polusatnog govora, na otvaranju velike vojne parade, kojom je obeležena 70. godišnjica osnivanja Radničke partije Koreje.

north-korea-holds-huge-parades-for-70th-anniversary-1444470658-6313On je većinu govora koristio da naglasi jedinstvo 24 miliona stanovnika i Radničke partije Koreje, u zemlji kojom vlada porodica Kim, od 1945. godine, prenosi AFP.

On je pohvalio narod, nazivajući ga „izvorom čuda“ koje je omogućilo da se zemlja petvori od učmalosti u ono, što je nazvao „moćnom socijalsitičkom džavom, koja je nezavisna i samostalna u odbrani“.

Radnička partija Koreje je nepobediva partija, koja čini koherentnu celinu sa narodom, kazao je Kim.

NKOREA-SKOREA-MILITARY-ANNIVERSARYU velikoj vojnoj paradi, koja je održana na trgu Kim Il Sunga, u centru Pjongjanga, učestvovali su pešadinci, kolone tekova, a prikazan je i čitav arsenal naoružanja, među koima su oklopna vozila i balističke rakete.

Paradi je prisustvovao i predstavnik Komunističke partije Kine, kao izaslanik predsednika Si Đinpinga.

Zgrade oko trga su bile ukrašene crvenim zastavama sa srpom i čekićem, kao i plavo-belo-crvenim nacionalnim zastavama.

Oko trase parade, bilo je more boja od desetina hiljada okupljenih muškaraca i žena koji su mahali zastavama i cvećem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *