КИНА БЕСНА: Америка је направила велику грешку

KINA BESNA: Amerika je napravila veliku grešku

12 septembra 2017

Južna Koreja pozdravila je novu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o novim sankcijama Severnoj Koreji zbog njenog šestog i najsnažnijeg nuklearnog testa, koja je jednoglasno usvojena.

Južna Koreja je saopštila da je jedini način da Pjongjang izbegne izolaciju i ekonomske sankcije okončanje nuklearnog programa i nastavak dijaloga, preneo je Rojetrs.

„Severna Koreja treba da shvati će nesmotren izazov protiv međunarodnog mira samo doneti još snažnije međunarodne sankcije protiv nje“, saopštila je Plava kuća.

I premijer Japana Šinzo Abe pozdravio je usvajanje rezolucije i rekao da je važno promeniti politiku Severne Koreje nametanjem višeg nivoa pritiska.

Tramp je napravio grešku

Kineska novinska agencija Sinhua navela je u komentaru da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa napravila grešku odbacivanjem diplomatskog pristupa prema Severnoj Koreji.

Sjedinjene Američke Države treba da se prebace sa izolacije na komunikaciju kako bi okončale „beskrajnu pretnju“ na Korejskom poluostrvu gde su „nuklearni i raketni testovi izazvali oštrije sankcije, a oštrije sankcije pozivaju na nova testiranja“, navela je Sinhua.

Severna Koreja nije izdala saopštenje nakon usvajanja nove rezolucije SB UN, ali je juče upozorila da će naneti „najveću patnju“ Sjedinjenim Američkim Državama ako Vašington nastavi da se zalaže za oštrije sankcije Ujedinjenih nacija posle šestog nuklearnog testa Pjongjanga.

U saopštenju severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova kaže se da će se, ako Vašington bude uticao na usvajanje „ilegalne i nezakonite rezolucije“ o oštrijim sankcijama, Pjongjang pobrinuti da SAD „plate cenu“, objavila je državna agencija KCNA.

– Mere koje će preduzeti Severna Koreja naneće SAD najveću bol i patnju ikad u njihovoj celoj istoriji – saopštilo je ministarstvo, preneo je AFP.

Svet će, kako se dodaje, „posmatrati kako Severna Koreja može da ukroti američke gangstere preduzimanjem niza akcija koje su oštrije nego što su oni ikad mogli da predvide“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. doktrina soka, says:

    Severnokorejski lider Kim Džong Un,zna da mu SADe rade o glavi,zajedno sa J.Korejom i Japanom,njihovim satelitima.Dovoljno je rekao "Nisam vam ja Sadam Husein".Idem ja idete i vi.Koje bre sankcije,to nikada nije funkciniralo,suplja prica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *