КИНА И РУСИЈА УЈЕДИЊЕНЕ: Две силе ће се заједно супротставити АМЕРИЦИ

КИНА И РУСИЈА УЈЕДИЊЕНЕ: Две силе ће се заједно супротставити АМЕРИЦИ

24 новембра 2021

Сједињене Америчке Државе предузимају против Кине исте агресивне акције у војној сфери и тактику обуздавања као и против Русије, рекао је министар одбране Кине Веј Фенхе, истакавши да ће се две земље заједно супротставити Вашингтону.

Током радног састанка са министром одбране Русије Сергејом Шојгуом, Веј Фенхе је констатовао да се Русија успешно супротставља америчком притиску, обуздавању и војним претњама.„САД такође предузимају такве акције и против Кине“, рекао је кинески министар одбране.

Он је подсетио да су ове године Русија и Кина обележиле 20 година од потписивања Споразума о добросуседству, пријатељству и сарадњи.

„Обележавамо и огромну плодну сарадњу у свим областима. Суочене са суманутим обуздавањем и притиском од стране САД, Кина и Русија су уједињене заједно, као велика планина. Наше пријатељство је нераскидиво. Заједно смо се супротстављали америчкој хегемонији и противимо се лажном демократском режиму Сједињених Америчких Држава и лажном мултикултурализму, као и новим манифестацијама Хладног рата у новом облику. На тај начин смо показали да су наши међусобни односи бољи од савезничких“, поручио је министар одбране Кине.

Такође је додао да се у потпуности слаже са високом оценом нивоа руско-кинеске сарадње у војној сфери.

Продужен споразум о обавештавању о лансирању ракета

Међудржавни споразум између Русије и Кине о обавештавању о лансирању балистичких ракета и космичких ракета-носача се продужава, саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу током састанка са кинеским колегом.

„Користим ову прилику да Вам саопштим да смо завршили државне процедуре које су неопходне за ступање на снагу протокола о продужетку руско-кинеског међудржавног Споразума о обавештавању о лансирању ракета и космичких ракета-носача, који је потписан 13. октобра 2009. године“, рекао је Шојгу на преговорима који су одржани путем видео конференције.

Према речима министра одбране Русије „даља размена информација ће допринети континуираној билатералној сарадњи у Азијско-пацифичком региону и учвршћивању међусобног поверења у војној области“.

Он је такође навео и да чињеница о продужетку споразума сведочи о високом нивоу поверења између Русије о Кине. Протокол је потписан 15. децембра 2020. године у Москви и Пекингу током видео конференције између министара одбране Русије и Кине.

KOMENTARI3 коментара

  1. Angela says:

    Kina I Rusija imaju potpisan ugovor o zajednickoj odbrani of Americke I njenih saveznika vec 20 godina. Drugo, istorija je pokazala da su vec zajedno ratovali u Korejskom ratu (1950-53.) u Vijetnamskog ratu protiv Amerike. Takodje Rusija je pomogla Kini da odbrani Tibet, jer su Ameri tri puta pokusali invaziju na Tibet.Svaki Amer. predsednik je pokusavao da zavadi ove dve susedne ogromne I move drzave, a da oni zadovoljno trljaju ruke i smeju see. Americki Moroni.

  2. Crbija cveta says:

    Bogu fala, a i srbija će sa strane malo da udara čepove, tek radi reda.

  3. Pingback: Министри одбране Русије и Кине: Заједно ћемо се супротставити Америци | ИСКРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u