КИНА ИЗВРАТИЛА УДАРАЦ АМЕРИЦИ: Око за око

KINA IZVRATILA UDARAC AMERICI: Oko za oko

24 jula 2021

Kina je uvela sankcije protiv sedam višerangiranih američkih zvaničnika i organizacija kao odgovor na mere koje je Vašington preduzeo protiv kineskih službenika u Hong Kongu, saopšteno je iz Ministarstva za spoljna pitanja.Na crnoj listi Pekinga nalaze se bivši američki ministar za trgovinu Vilbur Ros, predsednik američko-kineske komisije za ekonomiju i bezbednost Kerolin Bartolomju i direktor kineskog ogranka „Hjuman rajts voč“ Sofi Ričardson.

Početkom mjeseca, Vašington je obećao podršku opoziciji u Hong Kongu i uveo je sankcije protiv sedam kineskih državnih službenika.

Sutra u Kinu stiže zamenik američkog državnog sekretara Vendi Šerman. Ona je najviše raniograni zvaničnik koji dolazi u tu zemlju od kako je u Belu kuću ušao predsednik Džozef Bajden.

Šermanova će se tokom dvodnevne posete sastati sa ministrom spoljnih poslova Vang Jiem i zamenikom šefa diplomatije Sije Fengom. Sastanak će zbog pandemije biti održan u gradu Tjanđinu udaljenom oko 130 kilometara istočno od Pekinga.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Ko se suprostavi Kini na putu bice eliminisan. Pokušali su da sabotiraju izgradnju fabrike LING LONG u Zrenjaninu, neki inspektor iz Novog Sada doneo rešenje o obustavi radova i da se ruše neki objekti. Posle toga za dva dana doneli sve dozvole. Sa Kinom nema šale. Ruse mogu da sabotiraju, ali Kineze nikako.

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Tante za tante, ali još uvek nikako dovoljno od strane Kine. Ali Kina će da im smrsi konce, to svakako hoće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *