КИНА ИЗВРЕЂАЛА АМЕРИКУ: Овакве речи још нису изречене

KINA IZVREĐALA AMERIKU: Ovakve reči još nisu izrečene

18 jula 2020

Tokom telefonskog razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji kritikovao je spoljnu politiku SAD, optužujući je za „egoizam, jednostranost i ekstremno siledžijstvo“.

„Američka strana otvoreno stavlja svoje interese iznad drugih, pokazuje egoizam, jednostranost i ekstremno siledžijstvo. Postoji li druga takva država? SAD prebacuju odgovornost na druge, koristeći pandemiju (korona virusa) za blaćenje drugih zemalja, ne zaustavljajući se ni pred čime, i čak stvarajući žarišta i konfrontaciju u međunarodnim odnosima. Izgubile su osećaj za razum, moralnost i kredibilitet“, rekao je Vang.„U svojim odnosima sa Kinom, SAD su se vratile ozloglašenom makartizmu i zastarelom mentalitetu Hladnog rata, namerno izazivajući ideološku konfrontaciju i prelazeći granice međunarodnog prava i elementarnih normi međunarodnih odnosa“, ocenio je šef kineske diplomatije.

„Kina neće biti dovedena u zabludu ritmom koji zadaje malobrojna antikineska manjina u SAD, već će čvrsto braniti svoja legitimna prava i interese, kao i svoje dostojanstvo“, dodao je Vang u razgovoru sa Lavrovom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Crna smrča says:

    Eto, zbog ovako iskrenih reči žao mi je što nisam kinez. Nisu ni morali da pominju da je to Amerika, samo na osnovu opisanih osobina nepogrešivo možemo zaključiti da se radi samo o jednoj i jedinoj pokvarenoj politici a to je ta američka. Šta možete očekivati od siledžija koji su u startu istrebili čitav jedan severno-američki domorodački narod radi osvajanja i zlatne groznice. Uopšte se ne može reći da se tu radi o izrečenoj uvredi već o dubokoj činjenici. Ali ne brinite svako od nas će dobiti po delima svojim o dolasku pravednog carstva Božijeg. Ili brinite ako su vam dela bila zla, pokajte se, obratite verom u Gospoda našeg i Spasitelje Isusa Hrista.

  2. milorad2 says:

    ma jbe se kinezima za ameriku njima je potreban ovakav svetski monetarni i ekonmski sistem jo narednih najviše god. dana a posle toga će amerikanci da skviče i mole.Amerika uopšte nije SVESNA situacije i KOLIKO je sve to sasvim drugačije od onoga na šta su navikli.Kad se probude gorko će zaplakati jer će shvatiti da su SAMI SEBE UPUCALI U GLAVU:)JOŠ JEDNA GOD.MAX.to je sve što im je ostalo pre budilnika.Nighty night,sweet dreams:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *