КИНА ОБЈАВИЛА САТЕЛИТСКЕ СНИМКЕ главне биолабораторије Пентагона и тражи да СЗО отвори истрагу

KINA OBJAVILA SATELITSKE SNIMKE glavne biolaboratorije Pentagona i traži da SZO otvori istragu

26 avgusta 2021

PEKING je preko svog stalnog predstavnika u UN, obavestio generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adanoma Gebrejesusa da je 25 miliona kineskih korisnika interneta potpisalo peticiju kojom zahtevaju od SZO da – u potrazi za poreklom koronavirusa – istraži glavnu biolaboratoriju Pentagona u Fort Detriku.Ta laboratorija pripada Medicinskoj upravi Pentagona, a nalazi se u gradu Frederiku u državi Merilend.

Direktor Odeljenja Ministarstva spoljnih poslova NR Kine za kontrolu naoružanja – Fu Cong – tim povodom je rekao da su svetska zajednica i američki narod dugo zabrinuti zbog aktivnosti laboratorije u Fort Detriku, koje su u suprotnosti sa zakonom i principima transparentnosti i bezbednosti.

Ukazao je da je `glavna tačka` u Fort Detriku Institut za medicinska istraživanja zaraznih bolesti koji neki zovu „najmračnijim eksperimentalnim centrom pod kontrolom američke vlade“.

Ovaj i naredni snimak navodno svedoče o američkim sumnjivim aktivnostima u Fort Detriku

Fu je naveo da dokument koji je ta institucija objavila zajedno sa timom istraživača na čelu sa dr Ralfom Berikom (sa Univerziteta u Severnoj Karolini) potvrđuje da su oni već 2003. godine imali „izuzetno napredne sposobnosti za sintezu i modifikaciju koronavirusa povezanih sa SARS –om“.

Naglasio je da je svetska zajednica zabrinuta zbog aktivnosti laboratorije Fort Detrik iz tri glavna razloga: njene aktivnosti su neprozirne, bavi se opasnim aktivnostima, bavi se neovlašćenim aktivnostima.

Dodao je: „Kao jedina laboratorija biološke bezbednosti 4. nivoa u strukturi Pentagona, sistematski krši procedure biološke bezbednosti. Sjedinjene Američke Države su jedina država na svetu koja je preplavila ceo svet biološkim laboratorijama u okviru vojnog programa. S obzirom da su SAD uporne u svom insistiranju na istraživanju kineskih laboratorija, znači li to da su već promenile svoj negativan stav o verifikacionom protokolu prema Konvenciji o biološkom i toksinskom oružju. Kina će pozvati na nastavak pregovora o protokolu o inspekcijama takvih laboratorija“.

Peking je uoči tih pregovora plasirao u internet satelitske snimke za koj tvrdi da svedoče o aktivnostima u Fort Detriku koje izazivaju nespokostvo i zabrinutost.

U propratnom tekstu je naveo da se na rastojanjima manjim od tri kilometra oko te laboratorije nalazi pet škola.

Posebno je ukazao da su se za vreme pandemije na severozapadnom obodu kompleksa pojavila nova zdanja nejasne namene. A da je laboratorija pola godine pre prvog priznatog slučaja kovid-19 u SAD bila iznenada zatvorena. Nakon mnoštva slučajeva „zagonetne upale pluća u Merilendu i Viskonsinu navodno od pušenja električnih cigareta“.

Američke obaveštajne službe u svom izveštaju predsedniku SAD Džou Bajdenu nisu mogle odgovoriti na pitanje da li je koronavirus razvijen u laboratoriji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *