КИНА ОДГОВОРИЛА ЕУ И „СПУСТИЛА ИХ НА ЗЕМЉУ“: Не питате се ви око ЛГБТ права у нашој земљи

KINA ODGOVORILA EU I „SPUSTILA IH NA ZEMLJU“: Ne pitate se vi oko LGBT prava u našoj zemlji

18 maja 2023

Evropska unija ne bi trebalo da govori Kini šta treba da radi kada je reč o pravima LGBT osoba na njenoj teritoriji, kratko je prokomentarisalo kinesko Ministarstvo spoljnih poslova jučerašnje saopštenje predstavništva EU u Pekingu.

Predstavništvo je, podsetimo, na Međunarodni dan borbe sa homofobijom, transfobijom i bifobijom izjavilo da sve LGBT osobe u Kini treba da imaju ista prava kao i svi ostali ljudi i da bi trebalo da im se dozvoli i otvaranje različitih organizacija koje bi se borile za zaštitu njihovih prava.Ipak, iz Kine na ovo danas odgovaraju kratko:

„EU ne treba da daje naredbe na ovu temu. Sledeće pitanje“.

Nekoliko dana ranije, u ponedeljak, mediji su preneli vest da je u Pekingu zatvoren glavni LGBT centar grada zbog razloga koje oni ne mogu da kontrolišu. Centar je bio aktivan 15 godina, a „Blumberg“ je, pozivajući se na svoj izvor, preneo da su pritisci na organizaciju bili prisutni i mnogo ranije.

U saopštenju centra za 2022. godine navodi se da se organizacija susrela sa vrlo neprijatnim pojavama, kao što su prinudne selidbe i drugi problemi sa radom, a takođe „kaljanje“ ličnosti onih koji rade u centru, kao i njihovih porodica.

„Sva ova dešavanja dovela su do kolektivnog emocionalnog pada i bilo bi neiskreno ako bismo rekli da smo još vrlo zainteresovani za naš rad u ovakvoj situaciji“, naveo je ovaj LGBT centra u izveštaju za prošlu godinu.

(RT Balkan)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Ne pitaju se oni ni EU o " lgbt" pravima, nego bezpogovorno ispunjavaju naređenja američkih satanista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *