КИНА ОДЛУЧИЛА: Кинеска војска улази у Сирију и придружује се Русима

КИНА ОДЛУЧИЛА: Кинеска војска улази у Сирију и придружује се Русима

24 септембра 2015

CHINESE WARSHIP QINGDAO STREAMS INTO THE PORT OF QINGDAO.Ал-Масдар Ал-‘Араби, арапски новински извор, навео је да је кинеско пловило прошло кроз Суецки канал у уторак и да се упутило ка Сирији како би помогло Русима у борби против Исламске државе и америчких заступника који покушавају да свргну Асадову владу.

Интернет сајт наводи да је виши официр сиријске војске у Латакији рекао да ће кинеска војска и војни авиони стићи у лучни град Тартус у року од шест недеља.

Једина руска медитеранска поморска установа се налази у Тартусу, другом по величини граду у Сирији.

Према речима америчких званичника, Русија је недавно послала 28 борбених авиона у авио базу близу Латакије и тренутно спроводе извиђање беспилотним летелицама у Сирији.

Други извештаји наводе да су руски авиони почели да гађају положаје Исламске државе у Деир Езору и Раки, која представља дефакто престоницу ИСИС-а у Сирији.

Амерички званичници су додали да Руси планирају да пошаљу још 2.000 војника у авио базу.

Гуардиан је пренео да сателитске фотографије приказују „убрзано нагомилавање руских експедиционих снага у Сирији“ на два места северно од Латакије.

Тврдња арапских медија да ће кинеска војска да се придружи руским снагама још увек није независно потврђена.

Кина и Русија су заједно уложиле вето на резолуцију Савета безбедности Уједињених нација, усмерену против Асадове власти.

„Солидарност по питању Сирије представља наставак блиских односа између Русије и Кине“, напоменуо је Центар за стратешке и међународне студије, установа коју подржавају бројни глобалисти, укључујући Збигњева Брезинског и Хенрија Кисинџера.

(webtribune.rs)

KOMENTARI



12 коментара

 1. milan says:

  Zuti dolaze...konacno da i mi osjetimo dah proljeca!

 2. Radikal says:

  Treba i oni da pokazu kako i njihovo oruzje trebi dzihadiste.

 3. zlatiborski ovan says:

  Tvrdnja arapskih medija da će kineska vojska da se pridruži ruskim snagama još uvek nije nezavisno potvrđena. Kina i Rusija su zajedno uložile veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, usmerenu protiv Asadove vlasti. ////////// nego sta. sve su jasnije konture kinesko-ruske nadmoci nad imperijom Zla - tigrom od papira. Jos par odina pa ima da ostanu samo regionalna sila.. ja sam to predvideo vec 08.08.2008, kad su Rusi caskom razbili sluge Satanine, i samu Satanu Vise o Kini; https://tinyurl.com/q9f9zem

 4. zlatiborski ovan says:

  evo sta kaze danas na RT, osnivac i vlasnik MCafee o imperiji Zla. Bogu hvala sto im je neko stao na rep... ************* ‘Republican party & Democratic party are machines without heart, soul’ – John McAfee https://youtu.be/zcZstP0mvQ0?t=3m52s

 5. Belzetruba says:

  Lepo. To je još jedan ekser u sanduku zapada, jedan od zadnjih.

 6. markan says:

  dva tri puta sam bio na vasem sajtu...ista govna ko webtribune

 7. Branislav says:

  Amerikance tamo niko nije zvao a Ruse jeste. Kraljica je nesto nervozna....:P

 8. Е, свашта says:

  "Кина и Русија су заједно уложиле вето на резолуцију Савета безбедности Уједињених нација, усмерену против Асадове власти." Једина чињеница у горњем чланку и то само делимично. Нису заједно, него свака за себе. Можда су дипломате одредиле ко ће први рећи и то је био сав заједнички део. Кина и Русија немају ни близу исту политику и не могу заједнички да наступају. Све остало у оном горњем чланку није тачно, а није чак ни забавно. Да је хтела, Кина би била са Русима од самог почетка. Сада је касно, а била би то и велика брука за Кину. Кина неће помоћи Русији нигде, иако јој неће ни одмоћи. Толико Руси траже и толико плаћају Кини. Значи, имају договор. Можда мало и шири, али ово горе се види и зна, а ово "шире" је велико питање. Руси су отприлике овако рекли Кинезима - Велике игре су започеле и ви томе нисте дорасли. Зато гледајте своја посла и не мрсите муда. Ево вам јефтина нафта, јефтин гас, ево вам и једна општина где можете привремено населити десетак хиљада Кинеза и сејте мољце.(Мислим, ово је истина. Русија је уступила једну област Кини на располагање. Ту скоро, ако је вест била тачна) Русија није ни саким рачунала када је планирала Сирију. Војна подршка Русији није потребна, али јој Кина ипак пружа ту подршку. Купује интензивно Сухоје и С400. Мислим, није баш зато што то купује и Индија и Иран, али може бити. А поготово због Индије.

 9. Apis says:

  E svasta! Slazem se da Kina tu ne radi nista. Kinezi su veliki oportunisti. Daj im neku kosćuru da glođu dzabe i oni ćute. Kinezi imperiju stvaraju na drugi ne bas častan način.

 10. Лазар says:

  За Администраторе: Немојте се, људи, брукати. Одмах сам по објављивању чланка прокоментарисао да вам је извор вести, вебтрибјун, јако проблематичан. Време је показало да су момци из вебтрибјуна напумпали вест, мало профантазирали, али то је у неку руку њихово право. На свом сајту нека пишу шта хоће. Овде је проблем што се вест у пракси, на терену показала као шупља а ви је још увек држите као брејкинг њус, на самом врху, а коментаторима бришете коментаре који су се потврдили као тачни (Кинеза нема па нема...). Можда грешим што инсистирам на овоме јер и ви имате право да на свом сајту држите шта хоћете и колико хоћете.

 11. Aca says:

  webtribune.rs pouzdano laze zato da bi imala vise citatelja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u