КИНА ОДЛУЧИЛА: Кинеска војска улази у Сирију и придружује се Русима

KINA ODLUČILA: Kineska vojska ulazi u Siriju i pridružuje se Rusima

24 septembra 2015

CHINESE WARSHIP QINGDAO STREAMS INTO THE PORT OF QINGDAO.Al-Masdar Al-‘Arabi, arapski novinski izvor, naveo je da je kinesko plovilo prošlo kroz Suecki kanal u utorak i da se uputilo ka Siriji kako bi pomoglo Rusima u borbi protiv Islamske države i američkih zastupnika koji pokušavaju da svrgnu Asadovu vladu.

Internet sajt navodi da je viši oficir sirijske vojske u Latakiji rekao da će kineska vojska i vojni avioni stići u lučni grad Tartus u roku od šest nedelja.

Jedina ruska mediteranska pomorska ustanova se nalazi u Tartusu, drugom po veličini gradu u Siriji.

Prema rečima američkih zvaničnika, Rusija je nedavno poslala 28 borbenih aviona u avio bazu blizu Latakije i trenutno sprovode izviđanje bespilotnim letelicama u Siriji.

Drugi izveštaji navode da su ruski avioni počeli da gađaju položaje Islamske države u Deir Ezoru i Raki, koja predstavlja defakto prestonicu ISIS-a u Siriji.

Američki zvaničnici su dodali da Rusi planiraju da pošalju još 2.000 vojnika u avio bazu.

Guardian je preneo da satelitske fotografije prikazuju „ubrzano nagomilavanje ruskih ekspedicionih snaga u Siriji“ na dva mesta severno od Latakije.

Tvrdnja arapskih medija da će kineska vojska da se pridruži ruskim snagama još uvek nije nezavisno potvrđena.

Kina i Rusija su zajedno uložile veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, usmerenu protiv Asadove vlasti.

„Solidarnost po pitanju Sirije predstavlja nastavak bliskih odnosa između Rusije i Kine“, napomenuo je Centar za strateške i međunarodne studije, ustanova koju podržavaju brojni globalisti, uključujući Zbignjeva Brezinskog i Henrija Kisindžera.

(webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. mija says:

  Triput ura za Kineze!

 2. milan says:

  Zuti dolaze...konacno da i mi osjetimo dah proljeca!

 3. Radikal says:

  Treba i oni da pokazu kako i njihovo oruzje trebi dzihadiste.

 4. zlatiborski ovan says:

  Tvrdnja arapskih medija da će kineska vojska da se pridruži ruskim snagama još uvek nije nezavisno potvrđena. Kina i Rusija su zajedno uložile veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, usmerenu protiv Asadove vlasti. ////////// nego sta. sve su jasnije konture kinesko-ruske nadmoci nad imperijom Zla - tigrom od papira. Jos par odina pa ima da ostanu samo regionalna sila.. ja sam to predvideo vec 08.08.2008, kad su Rusi caskom razbili sluge Satanine, i samu Satanu Vise o Kini; https://tinyurl.com/q9f9zem

 5. zlatiborski ovan says:

  evo sta kaze danas na RT, osnivac i vlasnik MCafee o imperiji Zla. Bogu hvala sto im je neko stao na rep... ************* ‘Republican party & Democratic party are machines without heart, soul’ – John McAfee https://youtu.be/zcZstP0mvQ0?t=3m52s

 6. Belzetruba says:

  Lepo. To je još jedan ekser u sanduku zapada, jedan od zadnjih.

 7. markan says:

  dva tri puta sam bio na vasem sajtu...ista govna ko webtribune

 8. Branislav says:

  Amerikance tamo niko nije zvao a Ruse jeste. Kraljica je nesto nervozna....:P

 9. E, svašta says:

  "Kina i Rusija su zajedno uložile veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, usmerenu protiv Asadove vlasti." Jedina činjenica u gornjem članku i to samo delimično. Nisu zajedno, nego svaka za sebe. Možda su diplomate odredile ko će prvi reći i to je bio sav zajednički deo. Kina i Rusija nemaju ni blizu istu politiku i ne mogu zajednički da nastupaju. Sve ostalo u onom gornjem članku nije tačno, a nije čak ni zabavno. Da je htela, Kina bi bila sa Rusima od samog početka. Sada je kasno, a bila bi to i velika bruka za Kinu. Kina neće pomoći Rusiji nigde, iako joj neće ni odmoći. Toliko Rusi traže i toliko plaćaju Kini. Znači, imaju dogovor. Možda malo i širi, ali ovo gore se vidi i zna, a ovo "šire" je veliko pitanje. Rusi su otprilike ovako rekli Kinezima - Velike igre su započele i vi tome niste dorasli. Zato gledajte svoja posla i ne mrsite muda. Evo vam jeftina nafta, jeftin gas, evo vam i jedna opština gde možete privremeno naseliti desetak hiljada Kineza i sejte moljce.(Mislim, ovo je istina. Rusija je ustupila jednu oblast Kini na raspolaganje. Tu skoro, ako je vest bila tačna) Rusija nije ni sakim računala kada je planirala Siriju. Vojna podrška Rusiji nije potrebna, ali joj Kina ipak pruža tu podršku. Kupuje intenzivno Suhoje i S400. Mislim, nije baš zato što to kupuje i Indija i Iran, ali može biti. A pogotovo zbog Indije.

 10. Apis says:

  E svasta! Slazem se da Kina tu ne radi nista. Kinezi su veliki oportunisti. Daj im neku kosćuru da glođu dzabe i oni ćute. Kinezi imperiju stvaraju na drugi ne bas častan način.

 11. Lazar says:

  Za Administratore: Nemojte se, ljudi, brukati. Odmah sam po objavljivanju članka prokomentarisao da vam je izvor vesti, vebtribjun, jako problematičan. Vreme je pokazalo da su momci iz vebtribjuna napumpali vest, malo profantazirali, ali to je u neku ruku njihovo pravo. Na svom sajtu neka pišu šta hoće. Ovde je problem što se vest u praksi, na terenu pokazala kao šuplja a vi je još uvek držite kao brejking njus, na samom vrhu, a komentatorima brišete komentare koji su se potvrdili kao tačni (Kineza nema pa nema...). Možda grešim što insistiram na ovome jer i vi imate pravo da na svom sajtu držite šta hoćete i koliko hoćete.

 12. Aca says:

  webtribune.rs pouzdano laze zato da bi imala vise citatelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *