КИНА ОПТУЖИЛА АМЕРИКУ: Правите хаос по читавом свету

KINA OPTUŽILA AMERIKU: Pravite haos po čitavom svetu

13 marta 2020

SAD ne poštuju međunarodno pravo, istupaju iz multilateralnih sporazuma, koriste sankcije i oružje u hegemonskom duhu što dovodi do haosa i stvaranja humanitarnih katastrogfa širom sveta, navodi se u izveštaju Državnog saveta Kine „Kršenje ljudskih prava u SAD 2019“.

Kako se navodi, SAD sprovodi jednostranu politiku sa ciljem očuvanja sopstvenog hegemonskog statusa, samim tim urušava svetski poredak i sistem međunarodnih odnosa koji su utemeljeni u Povelji UN.Pored toga, navodi se u izveštaju, Vašington konstantno beži od odgovornosti i potkopava temelje uzajamnog poverenja i saradnje.

Izbori u SAD su zabava za bogate

U izveštaju se takođe navodi i da predsednički izbori u SAD predstavljaju zabavnu igrariju za bogate.

Podseća se da je američka televizija „Si-En-En“ u februaru prošle godine saopštila da su troškovi SAD za izbore za Kongres iznosili 5,7 milijardi dolara što je više nego što je bio slučaj na prošlim predsedničkim izborima.

Pored toga, navedeno je da bogati i privilegovani, koji dele zajednički interes i finansiraju predizborne kampanje, dobijaju neverovatan politički uticaj, a novac upravlja svim tim političkim procesom.

„To krivi realnu sliku javnog mnjenja i potkopava sve temelje demokratije“, zaključuje se.

KOMENTARI4 komentara

 1. Predrag says:

  a kinezi su nam svojim jeftinim proizvodima uništili ekonomiju.

  • Maksa says:

   Pa napravi i ti jeftino, sto mora biti skupo. Ako ne mozes, onda su ti ekonomija i privreda kurac.

  • Esko says:

   Naj lakse je optuziti drugog a o sebi imati visoko misljenje.Kina ne postuje ljudska prava u svojoj zemlji ima milionake logore.U slucaju BiH svrstala se na stranu fasizma podrzala je fasiste i izvrsioce genocida.

   • Velika Metla says:

    BaHlijaneru,Kina se svrstala na stranu istine,koja vama lažovima ne ide u prilog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *