КИНА ОШТРО САОПШТИЛА: Свет не може бити миран док се Америка овако понаша

KINA OŠTRO SAOPŠTILA: Svet ne može biti miran dok se Amerika ovako ponaša

9 avgusta 2019

Američke vlasti treba odmah da prekinu da se mešaju u dešavanja u Hongkongu i unutrašnje stvari Kine, saopštila je zvanična predstavnica MIP-a Kine Hua Čunjing, komentarišući reči predstavnika pres-službe Stejt departmenta Morgan Ortegus o sastanku američkih diplomata sa liderima demonstranata.

„Sjangan je kineski. Ne smeju se vređati osećanja stanovnika Kine i ne sme se ignorisati javno mnjenje. Pozivamo američku stranu da poštuje međunarodno pravo i osnovne principe međunarodnih odnosa, da hitno prekine da se meša u stvari Hongkonga i unutrašnje stvari Kine“, navodi se u saopštenju diplomate.Kako je navela Hua Čunjung, šef pres-službe Stejt departmenta smatra normalnom praksom sastanke američkih diplomata sa predstavnicima vlada i liderima opozicije u svim državama sveta i visoko je ocenila njihov rad.

„Da li svet može biti miran ako se Amerika ovako ponaša“, zapitala se ona.

Komesarijat MIP-a Kine u Hongkongu vanredno je pozvao predstavnike rukovodstva generalnog sekretara SAD, uručivši im odlučan protest zbog kontakata američkih diplomata sa liderima lokalnih separatističkih snaga. Kineski zvaničnici su ozbiljno upozorili generalni konzulat SAD, izrazivši krajnje nezadovoljstvo zbog saopštenja o kontaktima njegovih saradnika sa organizacijama koje se zalažu za nezavisnost Hongkonga. Komesarijat MIP-a Kine je zatražio objašnjenje tim povodom.

Podsetimo, u Hongkongu se od juna održavaju protesti. U početku je povod bio uvođenje novog zakona o ekstradiciji. Međutim, od tog zakona se odustalo, a sada se traži ostavka šefice adminsitracije grada Keri Lam.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miroslav says:

  Kao i obično iza tih nereda stoje kp drugi nego Englezi koji žele da Kina vojno reši nerede u Hong Kongu da bi Englezi i Amerikanci dobili zeleno svetlo od UN-a da uđu u Hong Kong tako da mogu Kinu kontrolisati koja se po zapadnom mišljenju otela kontroli. Čista geopolitička igra.

 2. teoretičar says:

  Sada je već previše država sa razbijenim narodom koje se vade na neka mešanja ambasadora, CIJE, nekog moćnog Srbina Srđana koji već 100 godina ruši ili podriva sisteme samo jednim migom, da opet na mig američkih ambasadora i Srđe izađe skoro 2 miliona Srba i sruši državu, a to je negde oko 25% celokupnog naroda Srbije, ili u Hongkongu sruše metro i pola grada a toliko ih je da jedna Kina od 10 miljardi stanovnika nije u stanju da ih zaustavi...Da te države malo razmisle o svojim narodima, ili o građanima Hongkonga i svojim postupcima? Nije valda da jedna Kina pada samo zbog jednog Srđe o kome se pišu bajke već dvaes godina? Ili Kina gubi ponovo Honkong zbog Srđe? Ili se Srbija raspala zbog Srđe koji ima neku vikendicu tamo na nekim ostrvima a pretstavljaju ga kao rušitelja država. Ko ustvari plađa Srđu? Cija i amerika ili Srbija da opravda postupke svog razbijenog naroda, CIJA ili mađarska koja ima sve većih problema sa EU i NATOM(šta ako ima? Mađarska je kao i sve ostale države bivšeg Varšavskog pakta otrčala u EU i NATO posle raspada SSSR a sada joj se to baš i ne sviđa), da li ga plaća CIJA ili Kina da opravda silne proteste naroda Hongkonga i "suludih" Kineze sa tajvana koji nikako ne žele nazad u Kinu... Labilne države sa razbijenim narodom ili delom naroda našle siguran izvor svojih problema koje nisu ustanju da reše i nazvale ga Srđa? Možda ga i plaćaju da postoji. Pa kad je taj Srđan toliko moćan i radi za lovu, neka se skupe sve te države koje on ruši, plate Srđu debelo da organizuje Oktobar u Americi, neka angažuju i svoje ambasadore da kontaktiraju američku opoziciju i Amerika i CIJA će pasti. Ili možda je taj Srđa samo dobrodošlo opravdanje? Malo se preteralo sa Srđom kao uzrokom svih zala u životu država koje imaju problem sa delom svog naroda a ne sa Srđom. Slabo je to opravdanje. Sećam se enciklopedije tekstova o nekom Srđi, kada se Srbija počela prati od onog što je uradila razularena masa naroda. Problem tih država je narod, unutrašnja politika, socijalna politika i slične stvari, a ne Srđa. Uostalom, zašto mu te države dozvole ulazak kada je tako moćan da jednim potezom sruši državu ili grad? Da nije Srđa otcepio Tajvan od Kine? Nije nego je to učinio deo Kineza iz Kine i celokupno stanovništvo Tajvana. Nisu tamo šiptari, nego Kinezi, nisu sa Tajvana Kinu isterali američki avioni i šiptari, nego Kinezi koji tamo žive. Ti Kinezi su problem Kine a ne neki ambasador ili tamo neki drug koga su nazvali Srđan. Je, duh koji hoda i ruši države koje mu se ne sviđaju.

  • Filip says:

   Ooooo pa to je teoretičar, lažljivi, neobrazovani puvanjak. Posle lažnih teorija, kad sam mu izneo dokaze i činjenice koje ga pobijaju, onda je usledilo njegovo: „JA SAM SA TOBOM ZAVRŠIO!“…POZDRAV ZA PUVANJKA KOJI SE IZVLAČI! P.S. Hoćeš i ovde da pobijem tvoje teorije?

  • teoretičar says:

   Znači, vajni Filipe, ipak si bot. Nemaš ti problema, sačekaj, stiže tebi objašnjenje. Malo si me iznenadio sa idiotlucima, ali sačekaj. Biće objašnjeno vrlo brzo. Pre će biti da si Ratkov glasnik a možda i Ratko misli da je došlo vreme da se pere od onoga što je objavljivao u VN, pa se angažovo čovek? Pa ništa onda. Ne preostaje mi drugo nego da objasnim ponovo mojim Srbima ko su njeni javni rodoljubi i kako zarađuju za hleb nasušni.

   • Filip says:

    Ja sam ustvari Ratko Dmitrović, do juče sam bio u Novostima, sad sam Vučićev BOT, u svakom slučaju rušim Srbiju i uništavam Srbe kao narod, a u slobodno vreme pratim "teoretičara" lažova i njegove komentare na Intermagazinu! Pa ti si cirkus i tvoje teorije. Sve se meni čini da Srbi nisu tvoji! Nisi ti ničiji, za tebe nema kreveta. Nema druge nego da ja objasnim šta ti zapravo radiš ovde i čemu služe tvoji komentari. PUVANJKU LAŽLJIVI

 3. milorad2 says:

  vrlo zabavna situacija, mislim da će uskoro demonstranti u hong-kongu tražiti nezavisnost:)Mislim takodje da će im preseti obojena revolucija jer u kini postoje vrlo zabačena mesta na koja nikako ne bi želeli da odu, al šta znaju budale sa kim se igrqaju i za koga igraju tu nema pomoći, uskoro će da krene prava temeljna i ozbiljna metla da radi tamom onda će da urlaju iz londona i vašingtona kako je kina nedemokratska država, a onda će mi da se smejemo zato što znamo da je kina KOMUNISTIČKA država sa jednopartijskim uredjenjem:)i na kraju že dolar tako da zvekne ma za leba neće imati u USA kad to krene, oni su zaboravili veliku depresiju i masovno siromaštvo koje tako nesebično šire po svetu sa svojom politikom i armijom.Vreme je da probaju svoju medicinu a mislim da su kinezi pravi apotekari za njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *