КИНА ОТКАЗАЛА ПОСЕТУ БОРЕЉА – НЕМА СЛОБОДНИХ ТЕРМИНА

KINA OTKAZALA POSETU BORELJA – NEMA SLOBODNIH TERMINA

4 jula 2023

Kina je otkazala posetu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja toj zemlji, u kojoj je trebalo da boravi naredne nedelje, saopštila je portparol za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Evropske komisije Nabila Masrali.

„Nažalost, kolege iz Kine obavestile su nas da predviđeni datumi sledeće nedelje više nisu mogući i da sada moramo da tražimo alternative“, navela je Masrali u pisanoj izjavi za Rojters.Ambasador EU u Pekingu Horhe Toledo prethodno je najavio da će Borelj doputovati u Peking 10. jula i sastati se sa šefom kineske diplomatije Ćin Gangom.

Toledo je na Svetskom mirovnom forumu u Pekingu rekao da će Borelj tokom posete razgovarati o „strateškim pitanjima“, uključujući pitanja ljudskih prava i rata u Ukrajini, navodi se u audio-snimku koji su ranije danas podelili organizatori.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je danas novinarima da nema informacije o Boreljovoj poseti Kini.

Borelj je u Kinu trebalo da otputuje nakon visokog predstavnika EU za klimu Fransa Timermana, koji je ranije ove nedelje boravio u Pekingu gde je razgovarao o klimi, biodiverzitetu i zaštitu životne sredine.

Timerman i Borelj su u aprilu odložili posetu Kini nakon što su bili pozitivni na korona virus.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Beli Orao says:

  Bore ne šišaju te više ni Kina ni Rusija a bogami i mnogi drugi, ti još jedino možeš vučiću reći da ti dođe pognute glave u Brisel!

 2. Velika Metla says:

  Hahahahahahahahahahahaha................! Onako kako i treba. A ova matoraDžukela nikome iole normalnom ne treba.

 3. Kosovac says:

  Čuješ, visoki predstavnik EU za KLIMU Frans Timerman, razgovarao je o klimi, biodiverzitetu i zaštitu životne sredine. Pa bolje da je EU umesto ovog bizgova poslala Gretu Tunberg da uloži žalbu „Putin, Stop Killing Leopards“. Zaista bi Kinezi trebali da malo pripomognu da zaustave istrebljenje Leoparda u Ukrajini.

 4. Dusko says:

  Kome on treba uopšte, samo ovim našim ološima !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *