КИНА ОТКРИЛА СТРОГО ЧУВАНУ ТАЈНУ: МОСKВА ЈЕ РЕАГОВАЛА, СПРЕЧИЛА ЈЕ НАПАД НА ДОНБАС! Амери и Kијев у шоку

KINA OTKRILA STROGO ČUVANU TAJNU: MOSKVA JE REAGOVALA, SPREČILA JE NAPAD NA DONBAS! Ameri i Kijev u šoku

15 aprila 2021

Donbaske pozicije Oružanih snaga Ukrajine bile su meta moćnog „elektronskog udara“ sa strane ruskih jedinica za radio-elektronsku borbu i ostale su bez GPS. Ovo je objavio kineski portal Sohu specijalizovan za vojna pitanja, geopolitiku i bezbednost.

Pritom je naveo da ukrajinska vojska sada nije u stanju da koristi bespilotne letelice i radarske sisteme.Sohu tvrdi da je o „iznenadnoj erupciji ruskih sistema za radioelektronsku borbu“ – odnosno, o gušenju signala na pozicijama koje u Donbasu drži ukrajinska vojna tehnika – izvestio OEBS.

Sohu naglašava da do gušenja protivničke vojne elektronike obično dolazi pred eskalaciju sukoba.

Eksperti Sohu su procenili da Rusija na ovaj način odvraća Ukrajinu od rata i podstiče ga da se vrati na „put“ primene sporazuma iz Minska.

Sohu navodi i da je Rusija jasno stavila do znanja i Kijevu i njegovim zapadnim pokroviteljima da će štititi svoje građane u Donbasu u slučaju da dođe do eskalacije sukoba.

Ruski ratni izveštač Aleksandar Koc povodom pisanja Sohu rekao je i ovo:

– Krajnje je vreme da se uspostave direktne isporuke Donjeckoj i Luganskoj Republici iz Južne Osetije naprednih sistema naoružanja, uključujući PVO i sistema za elektronsko ratovanje. Južna Osetija je priznala nezavisnost donbaskih republika. Dakle, ona ima pravo da kao nezavisna država sarađuje u odbrambenoj sferi sa DNR i LNR. Uostalom, Amerikanci „Herkulesima“ stalno doturaju nešto za rat.

Koc je precizirao da je američki avion C-130 11. aprila stigao u Kijev iz Rige sa nepoznatim teretom. Leteći preko Letonije, Litvanije i Poljske, zaobilazeći Belorusiju. A da je 4. aprila, pre tačno nedelju dana, vojni transport američki vojni Boing C-17 sa vojnim teretom sleteo na aerodrom kod Lavova.

Podsetimo, ne tako davno Rusija je izvela elektronski napad na američki razarač Donald Kuk.

Tada se ispostavilo da je elektronika američkog broda „isključena“, kao rezultat leta aviona ruskih vazduhoplovnih snaga, opremljenim sistemom za elektronsko ratovanje.

Kao rezultat toga, američki mornari su, uprkos desetinama projektila koji je nosio njihov razarač, bili potpuno bespomoćni i bez odbrane.

Ova okolnost izvršila je tako snažan psihološki pritisak na Amerikance da je po dolasku u luku 27 članova posade odmah predalo dokumente za premeštaj.

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Sa mi je jasno zašto Putin stalno nosi koferče sa sobom. Sada će da im isključi struju na tri dana, čisto da im se pokvare mekdonald hamburgeri u zamrzivaču.

 2. Rista says:

  Kinezi - paljevina!

 3. Miraš says:

  Ovu vest povezati sa jučerašnjom: "Amerika odustala od slanja dva ratna broda u Crno more". Američka ambasada u Ankari obavestila je Tursku da je otkazala prolazak dva njihova ratna broda kroz Bosfor u Crno more. U pitanju su razarači "Donald Kuk" i "Ruzvelt". Ruska oružja za REB pokazala su šta mogu da postignu pre ove američke odluke, ne znamo tačno kog dana. A još pre 4 godine su pisali da mogu da deluju na rastojanju većem od 100 km. Teritorija Donbasa je mala, mogu da čuvaju tu teritoriju spolja bez prelaska ukrajinske granice.

  • Buba says:

   Mirašo nek i njima neko pokaže zube

 4. Penzioner says:

  Pismo američkog marinca: "Taj prokleti ruski metalni otpad". Ovo je upravo ono što se dogodilo marincima američkog razarača Donald Kuk 2013. godine kad su ga nadletela dva ruska aviona SU-24, a rezultat toga je pismo koje je marinac poslao svojoj dragoj. Ako laže koza ne laže rog. Video prilog govori sve. Pismo navedene sadržine i danas se može naći na internetu.

 5. Penzioner says:

  Izvinjavam se zbog pogrešno napisane godine događaja. To se desilo 2014. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *