КИНА ПОДРЖАВА СРБИЈУ: Косово не може у УНЕСКО!

KINA PODRŽAVA SRBIJU: Kosovo ne može u UNESKO!

14 oktobra 2015

kina-srbija-jpg_660x330Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang izjavio je da je zvaničan stav Kine, da pitanje okupiranih teritorija treba rešiti na osnovu Rezolucije 1244.

„U Rezoluciji, tačno piše kakav je status Kosova, da je Kosovo sastavni deo Srbije i u tom smislu Srbija ima našu punu podršku“, rekao je ambasador Li, koji se danas nalazi u poseti Jagodini.

Na konferenciji za medije, on je podsetio da „Kina nije priznala Kosovo“.

Što se tiče pregovora izmedju Srbije i EU, ambasador je rekao: „Mi poštujemo izbor Srbije i podržavamo pregovore sa EU, ali niko ne treba da unapred stavlja neke prednosti, to je moje mišljenje“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Momcilo says:

  Hvala vam kineski narode, vidi se da ste drevan i mudar narod, ni vise ni manje od Srba (u arhivama Azije spominju se Serbi, ali to je duga prica). Zbog njihove odanosti i principa nastradala im je ambasada u bombardiranju (mislim da je to bilo 9.5.). Netko od vas, braco i sestre, reci ce da su Kinezi kalkulanti jer u odvajanju Kosova vide danas-sutra mogucnost odvajanja Tibeta izvan kineskih granica... medjutim, smatram da je Kina suvise mocna da bi se trebala brinuti oko toga. Ne, iz iskustva ljudi koji su radili i jos uvijek su u kontaktu s Kinezima, mogu vam saopciti da su Kinezi odani prijatelji koji njeguju duhovnu komponentu covjeka i cijene nas narod kao ono sto jesmo: drevan naroda Balkana.

 2. milan says:

  Upravo tako Momcilo, kod Kineza postoji uzrecica -STARI PRIJATELJ-! Ako dobijes tu ocjenu tada budi siguran da ce te uvijek podrzati iako nekad i izgube nesto od svojih interesa!

 3. Apis says:

  Ne moze nam pomoći ni cela Azija dok imamo vlast koju je instalirao NATO. Posle toga se rszmnozavaju kao amebe cepanjem jedne iste ćelije. Kakve vise ima veze dal vlada Vucić ili Tadić (sestrić ustase Francetića)ako su obojica (kao i svi ostali posle Milosevića)prvo polozili zakletvu u Parizu, Berlinu i Briselu pa tek onda u Beogradu. SVE DOK TAJ OLOS SAMI MOTKAMA NE ISTERATE IZ INSTITUCIJA VLASTI U INSTITUCIJU KP-DOMA VAMA POMOĆI NEMA.

 4. Meri says:

  Koga god smo dosad izabrali svi budu dobri u početku, ali ih Zapad na razne načine i kroz procese pregovaranja uceni ili obradi i sve se završi loše po narod i zemlju. Jedino da izabremo nekog lukavog kao što je bio Miloš Obrenović, da naizgled pregovaramo, a da dobro gledamo svoja posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *