КИНА ПОКРЕНУЛА ТРУПЕ – ЛИНИЈА СЕ УСИЈАЛА: 10 000 ратника послато на границу са другом нуклеарном силом

КИНА ПОКРЕНУЛА ТРУПЕ – ЛИНИЈА СЕ УСИЈАЛА: 10 000 ратника послато на границу са другом нуклеарном силом

16 септембра 2020

Кина и Индија настављају да гомилају трупе на спорној граници на Хималајима док тензије између две нуклеарне силе постају све веће.

Кина је послала додатних 10 000 војника дуж спорне границе у реону Ладакх, тврди Индија.Кинези сада у спорном региону имају 52 000 војника, 150 борбених авиону и велики број система земља ваздух.

Додатни војници које је Кина послала распоређени су око језера Понгог где је до сада долазило до низа борби индијских и кинеских војника али само уз употребе хладног оружја. До слања додатних трупа дошло је упркос споразуму у Моксви где су две стране договориле да се ради на смањивању тензија.

Око језера Понгон Индија контролише стратешко узвишење и има поотпуни преглед кретања кинеских трупа.

Индија је на овај део границе послала огромне количине муниције, војне опреме и хране спремајући своје трупе за предстојећу зиму која често у потпуности блокира овај регион. Послато је више од 15 000 тона опреме.

Кина и Индија деле 3 500 километара границе која пролази и преко Хималаја где се две силе споре око тога где је гранична линија.

У сукобима у јуну је погинула 20 војника Индије док Кина никада није потврдила да је имала губитке.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

 1. IndoKina says:

  Svako brani svoju dedovinu, mnoge komšije su se potukle oko međe, zvuči bez veze da pametni ljudi ne mogu da nađu pametno rešenje nego mora tako. Indijcima Himalaji predstavljaju svetinju i božanstvo odatle izvire i sveta reka Gang. Dok Kinezi još od Mao Ce Dunga prisvajaju duhovne sredine kao Tibet koji je bio monaški i nezavistan ali je sarađivao sa kineskim carevima po pitanju duhovnosti koji su jako cenili lame. Sada toga nema, što bi reklo svaka zemlja na svetu ima svoje Kosovo po pitanju teritorije i prava na teritoriju.

 2. persida says:

  Hoce li sada Jevreji priznati spornu teritoriju kao deo "KOSOVE", njihove sestrice?

  • Si Ju Leter Aligeder says:

   Lukavi su oni, uradiće šta treba samo da navrnu vodu na svoju vodenicu. Oni su uzrok svega a svi ostali samo posledica njihovog postojanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u