КИНА ПОРУЧИЛА АМЕРИЦИ: Спремни смо да ратујемо!

KINA PORUČILA AMERICI: Spremni smo da ratujemo!

24 jula 2019

ZVANIČNI Peking sve manje se libi da svojim kritičarima sa Zapada pokazuje i „zube“ i „mišiće“.

Kinesko Ministarstvo odbrane upozorilo je danas i Amerikance i vlasti u Tajpehu da je Kina spremna i za rat ukoliko se neko drzne da pokuša da odvoji Tajvan od matice“.Istovremeno je optužilo SAD za podrivanje globalne stabilnosti i osudilo prodaju američkog oružja ostrvu koje Peking smatra neotuđivim delom svoje teritorije.

Pentagon je početkom jula objavio da je Stejt departman dozvolio prodaju oružja Tajvanu, a u arsenalu vrednom oko 2,2 milijarde dolara nalaze se i tenkovi i rakete „Stinger“.

Kina je upozorila da će uvesti sankcije protiv kompanija iz SAD koje budu uključene taj posao.

Kina je danas posovetovala `spoljnim snagama` – imajući u vidu pre svega Veliku Britaniju – da „začepe usta i ne mešaju se u politički proces u Honkongu“.

Zvanični govornik njene diplomatije Hua Čunjin dodano je precizirao i naglasio:

„Naša pozicija po tom pitanju je veoma, veoma jasna. Protiv smo bilo čijeg mešanja u stvari Hongkonga. Zato očekujemo da takvi što pre zapuše usta i prekinu sa mešanjem“.Minule nedelje je protest u Hongkongu okupio oko 30.000 ljudi, a strani posmatrači procenjuju da će Peking pooštriti kontrolu nad njim ako se demonstracije nastave.

Verovatno nije slučajno što Peking „zateže uže“ i prema Vašingtonu i prema Londonu u vreme objavljivanja svoje „Bele knjige o nacionalnoj odbrani Kine u novoj eposi“.

U tom dokumentu se podvlači da će Kina „svim sredstvima braniti svoj nacionalni suverenitet, jedinstvo i teritorijalnu celovitost“.

Za svoje osnovne ciljeve Kina je proglasila „odvraćanje (agresora) i suprotstavaljanje svakoj agresiji… onemogućavanje `nezavisnosti Tajvana`, gušenje separatističkih pokreta i njihovih projekata poput `Nezavisnog Tibeta` i `Istočnog Turkestana`. Fundamentalni značaj ima i obezbeđivanje interesa zemlje na morima“.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  amerikanci su navalili na kinu punom težinom ovo sa iranom je takodje povezano sa kinom,u hong kongu ODJEDNOM cveta demokratija(ne bih se začudio da vrlo uskoro počnu zahtevi za NEZAVISNOŠĆU od kine), tajvan natrpavaju oružjem, buškaju japan da se naoruža,pokušali su da naprave rat ponovo izmedju indije i kine, takodje su pokušali da nahuškaju vijetnam,znači prosto je neverovatno šta ta država sebi dozvoljava.Samo obiće se amerikancima o glavu ovako divljačko i arogantno ponašanje, doći će dan kada će ŽELETI da trguju a neće imati sa kim, i taj dean nije tkoa daleko kako sada izgleda.Apsolutno je sada sigurno i vidljivo da su na kalitolu UMISLILI da je USA neko novo RIMSKO CARSTVO, oni žive u totalnim imperijalnim iluzijama i to je veoma opasno ,za sada.

 2. A akoM says:

  Gordom Albionu je netko rekao da začepi usta! Konačno! Možda započinje Novo Vrijeme?!? Možda bolje?!? Konačno!

 3. Za Srbiju says:

  Jedva čekam da počne.

 4. teoretičar says:

  Interesantno! Kina je stvorila 70% od današnjeg kapitala i standarda zahvaljujući isključivo Americi. Možda niko od naših rodoljuba to ne želi da primeti. Usput, ja se ne razumem previše u Bibliju i religiju, ali me Bog uvek pušta mortus pijanog da pređem nabujalu reku preko klizavog brvna, čak i kada sve trezvenjake strovanjuje u maticu, jer uvek kažem Boš pomozi kada nategnem a kada vidim nabujalu reku ispred sebe ja ga čak i opsujem, ali zar to što kineski zamenici portira izjavljuju nije pomalo nezahvalno? Kako će Bog gledati da su se zaleteli kao mušice i radili decenijama bez primedbi i kada im glava isplivala iznad vode oni bi nešto da menjaju? Pa šta im je tako teško da otvore par iljada fabrika američkim kapitalistima u svojoj državi? Amerika nikada nikome nije pružila svoj kapital i tehnologiju kao Kini i bez obzira na svu korist koju je imala od Kine, ne bi je ni imala da nije razvila Kinu. Da nije bilo meričkih kapitalista, Kina bi se još uvek patila sa po šake riže po glavi stanovnika. Ipak, rukovodstvo Kine nije toliko blesavo. Znaju oni o čemu se radi ali malo pripremaju narod i puštaju ga da laje na zvezde pre nego potpišu sve što merika traži. Šta bi mi Srbi uradili da nam Amerika dođe i kaže "Dobro! Bilo sranja, ali evo sada hoćemo da malo radite i zaradite!" I donese nam hiljadu fabrika sa sve najmodernijom tehnologijom. Pa ja se ne bi treznio nedelj dana a onda bi se lečio mesec dana pa onako izlečen i odmoran otrčao na poso. Srbi, šta bi vi rekli da ste na mestu Kineza? Imate primer kako to rade korejanci po Srbiji, a Kinezi smatraju samo sebe i Korejance za prave Azijate, dok su ostali falsifikat a Japanci su podvala. Ako su oni tako blizak rod, onda se Srbiji ne piše ništa dobro. Nije toliko važno ovo moje teoretisanje, ali samo pogledajte logiku i shvatićete šta sam pisao. Kina bi tela ali da joj neuđe. Hoće li uspeti? Pa niko nije samo malo izgubio nevinost pa neće ni Kina.(Ne mrzim nikoga, ni kineze ni srbe ni ruse ni burundije, za ostale neću da kažem, ali Kineze ne volem globalistički i tu ništa ne mogu da promenim. Ovo se ne odnosi na kineskinje)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *