КИНА ПРЕТИ ОСВЕТОМ ЗБОГ БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ: НАТО зликовци, убијали сте Србе, дужни сте нам крв!

KINA PRETI OSVETOM ZBOG BOMBARDOVANJA SRBIJE: NATO zlikovci, ubijali ste Srbe, dužni ste nam krv!

26 marta 2021

Severnoatlantska alijansa predvođena SAD, koja je bombardovala tadašnju Jugoslaviju i ubila mnogo nedužnih civila, među kojima i troje kineskih novinara, i dalje ima „dug u krvi“ prema kineskom narodu, poručilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing je povodom obeležavanja godišnjice NATO agresije 1999. godine rekla da NATO ne treba da zaboravi 1999. godinu, kada je, uz ozbiljno kršenje međunarodnih zakona i osnovnih normi međunarodnih odnosa, bombardovao tadašnju Jugoslaviju, piše kineski „Global tajms“.Govoreći na susretu NATO ministara spoljnih poslova u Briselu ove nedelje, američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je NATO članice da se suprotstave „pretnji agresivne Kine“, dok je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nazvao Kinu „izazovom“.

„Kina želi da podseti NATO da i dalje ima dug u krvi prema kineskom narodu. Preminuli su otišli, ali živima je potrebna veća budnost i razmišljanje“, poručila je portparolka.

Naglasila je da je današnji trend u svetskom razvoju mir i napredak i dodala da je takav istorijski trend nezaustavljiv.

Međutim, dodala je, „takođe smo videli da se politika moći i hegemonizma povremeno pojavi, ozbiljno ugrožavajući i preteći svetskoj bezbednosti, stabilnosti i međunarodnom pravu“.

„Bilo da je u pitanju Jugoslavija, Irak, Libija ili Sirija, nikada ne treba da oprostimo gubitak života običnih ljudi, koji su nastradali u ponovljenim bombardovanjima, pod zidovima obrušenim granatama, na slavnim istorijskim mestima koje je odneo plamen“, navela je portparolka.

Dodala je da SAD i neke zapadne zemlje imaju puna usta ljudskih prava, ali su im usta zatvorena kad je reč o njihovim odgovornostima.

„Kada su besramno počeli rat protiv jedne suverene zemlje, bez odobrenja Saveta bezbednosti, uzrokujući na stotine i hiljade smrti i izbeglištvo miliona, da li su ikada brinuli o ljudskim pravima u tim zemljama. Da li pod tim podrazumevaju međunarodna pravila? Zar ne bi trebalo da budu odgovorni za svoje ratne akcije“, zapitala se Hua.

Kina i Srbija su, kako kaže, dve zemlje koje se ne plaše moći i koje slave mir.

„Kina je spremna da radi sa Srbijom i svim miroljubivim zemljama na očuvanju međunarodne pravednosti i na promociji mira, stabilnosti i razvoja“, rekla je Hua dodajući da su „davno prošla vremena kada su veliki maltretirali male, a jaki slabe“.

KOMENTARI3 komentara

  1. petrovgrad says:

    Naplatiće Kinezi i to sa kamatom. Živela bratska Kina i Rusija. Smrt masovnom ubicama NATO organizacije.

  2. šiško says:

    Osim toga, bombardovanje ambasade jedne strane zemlje, Kine, je dogadjaj bez presedana. Takva svinjarija se ne pamti. I to su uradili namerno, nije "kolateralna šteta" kako su u to vreme nazivali sve svoje svinjarije. I putnički voz u Grdeličkoj klisuri je bio kolateralna šteta. Nije ih dirnuo jeziv prizor koji su njihovi bombarderi ostavili tog dana. Ni bombardovanje kolone izbeglica koja je pokušavala da se vrati kućama, ni most u Varvarinu. Sve je to za njih bila kolateralna šteta. Pa daće Bog da i njima takva kolateralna šteta zaigra na kućnom pragu. Ne narodu, nego odvrajtovoj, klintonima, vokeru i ostalim zlikovcima zajedno sa svim saradnicima.

  3. Covid GEJts 2039 says:

    Samo mi je zelja da crnci, latinosi,rusi i kinezi koji su vecina u USA pojedu anglocioniste a arapi i ostali sljam,a bogami i uz nasu i rusku radu pomoc, da pojedu EU naciste nemce,kroate i ostali vatikanski sljam u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *