КИНА ПРИЗНАЛА

KINA PRIZNALA

3 februara 2020

Kinesko rukovodstvo je priznalo da je bilo „propusta i nedostataka“ u reagovanju države na širenje smrtonosnog koronavirusa.

Stalni komitet Politbiroa KP Kine, kojim predsedava predsednik i šef partije Si Đinping, saopštio je da sistem reagovanja na krizne situacije mora da se poboljša, kao i da Kina mora da ojača kapacitete u rešavanju urgentnih i opasnih zadataka.Takođe je rečeno da se moraju izvući pouke iz, kako je navedeno, „velikog testa“ za kineski sistem, objavila je „Sinhua“, a prenosi Bi-Bi-Si.

Odlukom Politbiroa naložena je zabrana ilegalne trgovine divljim životinjama, kao i pojačan nadzor na pijacama.

Vuhan, žarište epidemije, ostaje „glavni prioritet“ i tamo će biti poslato dodatno medicinsko osoblje, navodi Stalni komitet Politbiroa.

Kaže se i da zvaničnici treba da preuzmu punu odgovornost shodno svojim dužnostima, u prevenciji epidemije, a da oni koji to ne čine treba da budu kažnjeni.

Otkriveno je da su dvojica zvaničnika smenjena nakon smrti dečaka obolelog od cerebralne paralize koji je umro pošto je njegov otac, samohrani roditelj, stavljen u karantin zbog sumnje na koronavirus.

U Kini je do sada potvrđeno više od 17.000 slučajeva obolelih, a preminulo je više od 360 ljudi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *