КИНА ПРОШИРУЈЕ БРИКС: Ево којих пет земаља је добило позивнице!

KINA PROŠIRUJE BRIKS: Evo kojih pet zemalja je dobilo pozivnice!

28 avgusta 2017

Kina je, u okviru svog presedavanja, na predstojeći samit BIKS-a pozvala predstavnike pet novih država, saopštio je ambasador Rusije u Kini Andrej Denisov.

„Ove godine Kina je pozvala iz države iz Afrike — Gvineju, iz Južne Amerike — Meksiko, iz Jugoistočne Azije — Tajland, Centralne Azije — Tadžikistan“, saoppštio je na pres-konferenciji Denisov.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da država-organizator samita na ovakve događaje poziva predstavnike drugih država.

Samit BRIKS-a će se održati od 3. do 5. septembra u kineskom gradu Sjamenu.

Direktor Instituta za SAD i Kanadu Ruske akademije nauka Viktor Kremenjuk u martu je u razgovoru sa Ruskom nacionalnom informativnom službom prokomentarisao izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da Vašington namerava da nađe nove prijatelje i uspostavi partnerske odnose sa njima. Prema njegovim rečima, među novim partnerima mogle bi se naći i države-članice BRIKS-a.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nostalgicar says:

    Ne znam sta Srbija ceka da pita poziv u BRIKS takodjer? Ne znam koji su uvjeti al daj Vucicu drmni se malo, manje pljackaj narod i pomozi zemlji da digne standard. BDP po stanovniku u Srbiji duplo manji nego u Rusiji i Hrvatskoj, kako je to moguce?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *