KИНА РАЗМАТРА KОРАK KОЈИ БИ МОГАО ДА УНИШТИ АМЕРИKУ

KINA RAZMATRA KORAK KOJI BI MOGAO DA UNIŠTI AMERIKU

9 maja 2020

Analitičari naglašavaju da bi ovaj rizični korak mogao naneti štetu reputaciji SAD i da bi mogao dovesti u pitanje njihovu sposobnost da servisiraju svoj dug.

Kina može da počne da prodaje američke hartije od vrednosti i na taj način izazove pad kursa dolara, piše „South China Morning Post“.Analitičari naglašavaju da bi ovaj rizični korak mogao naneti štetu reputaciji SAD i da bi mogao dovesti u pitanje njihovu sposobnost da servisiraju svoj dug.

Kina može da počne da prodaje američke hartije od vrednosti i na taj način izazove pad kursa dolara, piše „South China Morning Post“.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Samo bi budala kupila USA državne obveznice!Ako kinezi ih uspiju dobro prodati,onda su prva liga!Ali,bojim se da to neće biti lako postići!

  2. Rista says:

    Pa već jednom su to uradili. Mislim da su prodali 800 milijardi dolara američkih akcija. Da bi se ocenilo zašto Amerika nije reagovala sve do tih milijardi, treba malo više informacija a posle reakcije amerike Kini samo ponekad zaigra srce kako bi se obogatila na momenat. Zašto je Kina prestala da prodaje američke akcije i to još sasvim daleko od početka potpisivanja "trovačkog" sporazuma sa Amerikom prošle godine. Taj tekst gore je populističko komunistički utešni tekst. Ne kažem da ne može da se dogodi, Ali pitam zašto Kina nije prodala svu svoju "pasivu" skojom ne može ništa da uradi osim da ih proda, kad može? Fali mi jedno G tamo gore ali ništa ne menja pa me mrzi da ispravljam. Ali kolikogod taj sporazum sa Kinom možda nekom izgleda kvaran, baš nekolikotakvih sporazuma je Kini i omogućilo da se oporavi. Stvarno, kuda idu Kina i Amerika? Da poglobaju svet?

  3. milorad2 says:

    kini je u interesu da bude u dobrim odnosima sa USA, takodje i USA ne mogu da prežive bez kine.Te hartije državnog duga su OBEZBEDJENJE, neka vrsta ekonomskog atomskog dugmeta koje kina ima zato što su USA to dozvolile na samom početku saranje, to je bio uslov kine koji su morali da ispune.Tramp to dobro zna.USA mogu kinu da unište u svakom momentu ekonomski i obrnuto kina može finansijski da obori USA.ZATO treba gledati na taj "rat" izmedju kine i USA kao na neku novu igru finansijskog upravljanja svetom.Potreban je novac za razvoj siromašnih mnogoljudnih država sa velikim natalitetom. Privatne investicije, tzv nevidljiva ruka su spore i nedovoljne,sada se preusmerava tok globalnog kapitala sa severa na jug na neki način administrativnim potezima DVA najveća potencijalna globalna kreditora.Takodje je poterebno ublažiti prestanak postojanja naftne industrije i prelazak na el.energiju u globalu kao glavno pogonosko gorivo.Gde će se otvoriti nove fabrike za nove proizvodnje i kako zadržati kontrolu nad time uz istovremeno usmeravajne procesa.Svet je VEĆ globalan finanisjski i industrisjski gledano i mislim da kinezi i amerika daleko više saradjuju na tom planu nego što bi hteli da se vidi to.IRONIJA je to da će svet ući u komunizam u sledećih 25 god.i prva država na svetu koja je izabrana za potpunu automatizaciju i robotizaciju uz istovremeno komunistički metod socijlnog inženjeringa je KINA.Oni će prvi ukinuti plate, uvesti BESPLATNU robu za potrebe stanovništva ili neku vrstu zagarantovanih primanja jer jedino oni to mogu da uvedu odmah kina je država sa komunističkim uredjenjem i oni mogu to da urade.Zato 5G izmedju ostalog, zato uvodjenje gradjanskih dosijea ponašanja , bodova dobro socijalno ponašanje i kazni za loše ponašanje i taj eksperiment je u toku.Shvatite da gotovo 85% radne snage na svetu više NIJE POTREBNO.Već sada je stepen moguće robotizacije takav u proizvodnji.Da i tu je pitanje ko će praviti robote ,gde će biti pogoni:)Kina ne može da proda oveznoice uSA duga bez da izgubi ogroman novac a USA bez kineske industrije ne mogu više ni da postoje kao država.Cela ujdurma je oko toga što bi sad ovi iz usa da prebace proizvodnju nazad u ameriku jer će da prave robotske fabrike za sebe a kinezi im lepo kažu da su se obavezali na 200 god. da to neće raditi.Ako probaju da pogaze dogovor iz kine će stići atomsko dugme u vidu američkih obveznica:)I to je SVE.Za sada se još ne zna tačno šta će biti jer ni kokosi u USA nisu načisto šta da rade, da zavrnu kineze ili ne:)sli jedno je sigurno dolaru ne gine inflacija od najmanje 15-20% do kraja ove god.Da sam kladioiničar na berzi kladio bi se na to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *