КИНА РЕКЛА „НЕ“ АМЕРИЦИ: Од тога нема ништа!

KINA REKLA „NE“ AMERICI: Od toga nema ništa!

12 marta 2019

KINA na pokazuje interes da se priključi Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i malog dodmeta – objavila je Andrea Tompson, zamenica državnog sekretara SAD za međunarodnu bezbednost i kontrolu nad naoružanjem.

Tompson je otkrila da je o `priključivanju Kine` razgovarala sa njenim zvaničnicima čija imena i funkcije nije otkrila.

Navela je: „Prema pregovorima koje sam vodila, mogu da kažem da Peking nije za to zainteresovan jer bi morao da uništi značajan deo svog raketnog arsenala. Ja to i ne očekujem“.U nastupu na konferenciji koju je organizovala vašingtonska Karnegijeva fondacija, Tompson čak bila slikovita:

„Na kineskoj strani ne postoji nikakav apetit za bilo kakve sporazume o kontroli nad naoružanjem. Pri sadašnjim prilikama na planu globalne bezbednosti, ne verujem ni da će Kina ratifikovati sporazum o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba“.

Tompson je sve ovo rekla u danu kada je Donald Tramp od Kongresa zatražio 750 milijardi dolara za Pentagon u finansijskoj 2020-oj godini.

I praktično u isto vreme kada je ruski ambasador u Vašingtonu – Anatolij Antonov – ocenio da će američko istupanje iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa imati „mračne posledice“.

Dodao je da će biti „žalosne“ kako za rusko-američke odnose, tako i za ceo svet.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *