КИНА САОПШТИЛА НЕВЕРОВАТНУ ВЕСТ: Имамо ракете са којима ћемо држати Американце у шаци!

KINA SAOPŠTILA NEVEROVATNU VEST: Imamo rakete sa kojima ćemo držati Amerikance u šaci!

18 decembra 2015

154315bceekcc72eyb7vr8Kineska armija dobila je ove godine nove tipove raketa „Dunfen-26” (DF-26).

Vojni eksperti smatraju da je DF-26 najbolja i najmodernija balistička raketa kojom raspolažu Oružane snage Kine.

Reč je o raketi na tvrdo gorivo koja može da nosi i nuklearne bombe i bojevu glavu sa klasičnim eksplozivom. Njena specifičnost je i to što može da bude opremljena protivbrodskom bojevom glavom i što može da obara tuđe rakete koje su u stanju da manevrišu.

DF-26 može da bude lansirana kako sa stacionarnih rampi, tako i pomoću mobilnih, a ima daljinu leta do 3.500 kilometara.

Analitičar Kineske akademije vojnih nauka Van Čancin posebno ukazuje da DF-26 karakteriše „velika brzina pripremanja za lansiranje i uzletanja”.

Čancin naglašava da sa raketama DF-26 Kina može biti sigurna da nijedna zemlja više ne može da nanese udar po njenoj teritoriji i da ostane nekažnjena.

Prema njegovim rečima, pogodak jednog ovog „Dunfena-26” garantuje potapanje broda deplasmana do 75.000 tona.

Domet rakete je – što se u Pekingu smatra strateški važnim – veći od rastojanja koje deli teritoriju Kine od glavne američke baze u Tihom okeanu koja se nalazi na ostrvu Guam. To će, podvlači se, biti glavni argument Kine protiv američkog mešanja u kineske interese.

Kina ima nameru da DF-26 rasporedi i na jugu zemlje i da odatle „drži u šahu” američke vojne baze na teritoriji Australije.

DF-26 je balistička raketa srednjeg i interkontinentalnog dometa. Njene prve verzije viđene su na vojnoj paradi u Pekingu ove jeseni.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *