КИНА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: „Израел је превршио сваку меру! ОДМАХ ДА СТАНУ!“

KINA SE HITNO OGLASILA: „Izrael je prevršio svaku meru! ODMAH DA STANU!“

15 oktobra 2023

Akcije Izraela su prevazišle samoodbranu i trebalo bi da prestane kolektivno kažnjavanje stanovnika Pojasa Gaze, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji u telefonskom razgovoru sa saudijskim kolegom Fejsalom bin Farhanom.

„Kina se protivi i osuđuje sve akcije koje štete civilima, jer su protivne ljudskoj savesti i krše osnovne norme međunarodnog prava“, rekao je Vang Ji, a saopštilo kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.On je naglasio da Izrael treba ozbiljno da sasluša pozive međunarodne zajednice i generalnog sekretara UN i da zaustavi kolektivno kažnjavanje stanovnika Pojasa Gaze.

Prema njegovim rečima, sve strane moraju da se uzdrže od akcija koje bi mogle da dovedu do eskalacije, kao i da se što pre vrate za pregovarački sto.

„Kina smatra da istorijska nepravda prema Palestini, koja traje više od pola veka, ne može da se nastavi“, dodao je Vang Ji.

Naveo je da Kina trenutno blisko sarađuje sa svim stranama na promovisanju primirja i okončanju rata.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Ovo je zapravo knedla koju Izrael treba progutati!Ako to ne shvati tih će knedli biti sve više i većih,i neće ih moći sve progutati,zagušit će se.

  2. Hahahaha says:

    Kreće novi proksi: USA - Kina preko leđa palestinaca i izraelaca?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *