КИНА СЕ НЕ ШАЛИ – КИНЕСКЕ РАКЕТЕ ПОГОДИЛЕ ЈАПАНСКУ ЕКСКЛУЗИВНУ ЗОНУ: Токио реаговао

KINA SE NE ŠALI – KINESKE RAKETE POGODILE JAPANSKU EKSKLUZIVNU ZONU: Tokio reagovao

5 avgusta 2022

Pet balističkih raketa, koje je ispalila kineska vojska u pravcu Tajvana, palo je u područje japanske ekskluzivne ekonomske zone (EEZ), objavila je agencija Kjodo.

Zbog toga je Japan uložio oštar protest Kini, navela je japanska agencija pozivajući se na ministarstvo spoljnih poslova Japana.Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši rekao je da je ovo prvi put da neka balistička raketa koja pripada kineskoj vojsci završi u tim vodama.

„Ovo je ozbiljan problem koji se tiče nacionalne bezbednosti naše zemlje i sigurnosti građana“, rekao je Kiši.

Ekskluzivna ekonomska zona prostire se na 200 nautičkih milja od spoljnih granica japanskih teritorijalnih voda.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  hahaha šta su pogodili,more?Alo ovo je naivno i smešno,ali kada povuku finansijske konce japanci neće imati kome da protestuju,osim UA japan je jedna od država oje su uspele da se NAKAČE na ledja celogh sveta,neka vrsta finansisjkog ventila američke parne mašine za đtampanje para i pljačkanje.To vreme je prošlo i uskoro će parna mašina preo tihog okeana da STEGNE japanske finansije,opet će oni da budu ono što su oduvek bili,malo siromašno i prenaseljeno ostrvo bez hrane ako se ne opamete,ali sumnjam da oni imaju snage za to,japan je UNIŠTENA denacionalizovana NACIJA pojednena iznutra od strane američkih skakavaca.

 2. persida says:

  Japanci su Nato pusikuri.

 3. Petrovgrad says:

  Za sada u svetu postoje tri banke. Centralna banka SAD, Brisel i Tokio. Jedino ove tri banke imaju pravo da plasiraju novac na tržište. Ostale su samo menjačnice. Kad se stvore nove banke BRIK-sa onda je to nešto novo. Do tada glavna banka za indoneziju je Tokijo. Peking ima samo menjačnicu. Za sada. Molimo boga da zemlje BRIK-sa otvore jednu benku i da ne zavise od Vašingtona-Brisela-Tokija. Ovo sa Rubljama je dobar početak.

  • Rista Bre says:

   Mislim, pa ako ti nije teško proveri da upotpuniš izuzetno dobar komentar. Dakle mislim da treba da piše BRIKS-a, a ne BRIK-sa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *