КИНА СТАЛА У ГАРД АМЕРИЦИ! ВАШИНГТОН ПОТПАЉУЈЕ СУКОБЕ! Скандалозан поступак у УН је разбеснео Пекинг!

КИНА СТАЛА У ГАРД АМЕРИЦИ! ВАШИНГТОН ПОТПАЉУЈЕ СУКОБЕ! Скандалозан поступак у УН је разбеснео Пекинг!

19 маја 2021

САД доливају уље на ватру у палестинско-израелском рату, уместо да предузимају мере за заустављање сукоба, изјавио је у уторак портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лијиан након што су САД по трећи пут у недељу блокирале нацрт изјаве УН о сукобу.Након што су САД током прошле недеље два пута блокирале изјаве Савета безбедности УН-а, Кина, Тунис и Норвешка у недељу су понудиле нови нацрт. У документу се тражи деескалација ситуације, поштовање међународног хуманитарног права и заштита цивила. Међутим, САД су такође блокирале трећи нацрт.

– Чланови Савета безбедности сматрали су да би Савет требало да изда изјаву како би олакшао палестинско-израелске преговоре. Међутим, Сједињене Државе, уместо да предузимају активне мере да зауставе сукобе, почеле су да доливају уље на ватру. Сједињене Државе у Савету безбедности УН нашле су се у невиђеној изолацији, супротној страни људске савести и морала. Међународна заједница је дубоко разочарана поступцима Сједињених Држава у палестинско-израелском сукобу – рекао је портпарол.

Са друге стране, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да САД не стоје на путу дипломатији, већ је врше „практично без престанка“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    Kina je jedina država svijeta koja može pokazati Izraelu kolko je realno težak,i to tako da sama dođe tamo i to mu jasno objasni u četiri oka!To zato jer jer je Kina jedina dovoljno moćna država za to,a u kojoj nema dovoljno dobro pozicioniranih Židova da to spriječe!Ima ih ali ne dovoljno,nisu premrežili sve važne funkcije,kao u svim ostalim državama!A i piše u Bibliji da će doći tako jedan veliki,jaki,brojni narod,i uzeti Izraelu mjeru!Ko bi to mogao biti?!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u