КИНА СТАЛА У ГАРД АМЕРИЦИ! ВАШИНГТОН ПОТПАЉУЈЕ СУКОБЕ! Скандалозан поступак у УН је разбеснео Пекинг!

KINA STALA U GARD AMERICI! VAŠINGTON POTPALJUJE SUKOBE! Skandalozan postupak u UN je razbesneo Peking!

19 maja 2021

SAD dolivaju ulje na vatru u palestinsko-izraelskom ratu, umesto da preduzimaju mere za zaustavljanje sukoba, izjavio je u utorak portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Lijian nakon što su SAD po treći put u nedelju blokirale nacrt izjave UN o sukobu.Nakon što su SAD tokom prošle nedelje dva puta blokirale izjave Saveta bezbednosti UN-a, Kina, Tunis i Norveška u nedelju su ponudile novi nacrt. U dokumentu se traži deeskalacija situacije, poštovanje međunarodnog humanitarnog prava i zaštita civila. Međutim, SAD su takođe blokirale treći nacrt.

– Članovi Saveta bezbednosti smatrali su da bi Savet trebalo da izda izjavu kako bi olakšao palestinsko-izraelske pregovore. Međutim, Sjedinjene Države, umesto da preduzimaju aktivne mere da zaustave sukobe, počele su da dolivaju ulje na vatru. Sjedinjene Države u Savetu bezbednosti UN našle su se u neviđenoj izolaciji, suprotnoj strani ljudske savesti i morala. Međunarodna zajednica je duboko razočarana postupcima Sjedinjenih Država u palestinsko-izraelskom sukobu – rekao je portparol.

Sa druge strane, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da SAD ne stoje na putu diplomatiji, već je vrše „praktično bez prestanka“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Kina je jedina država svijeta koja može pokazati Izraelu kolko je realno težak,i to tako da sama dođe tamo i to mu jasno objasni u četiri oka!To zato jer jer je Kina jedina dovoljno moćna država za to,a u kojoj nema dovoljno dobro pozicioniranih Židova da to spriječe!Ima ih ali ne dovoljno,nisu premrežili sve važne funkcije,kao u svim ostalim državama!A i piše u Bibliji da će doći tako jedan veliki,jaki,brojni narod,i uzeti Izraelu mjeru!Ko bi to mogao biti?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *