КИНА УВОДИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ!?

KINA UVODI VANREDNO STANJE!?

1 septembra 2019

POLICIJA Hong Konga upotrebila je suzavac i vodene topove kako bi rasterala demonstrante, koji su se okupili bez prijave protesta vlastima, a još su na čuvare javnog reda bacali cigle.

Vodeni topovi su danas  po prvi put  izbacivali vodu obojenu u plavo.Da bi njome bili `obeleženi` današnjeg nezakonitog protesta između sedišta kineske Narodne oslobodilačke armije i Vlade Hong Konga.

Policija je postavila plastične barijere ispunjene vodom oko svih ključnih vladinih institucija. A iza njih – dva neadvno kupljena vodena topa.

Kineska vojska izvršila je pre dva dana rotaciju vojnika u Hong Kongu, uz obrazloženje da je reč o rutinskoj operaciji.

Njena baza u Hong Kongu je bivše sedište britanskog garnizona.

Strani posmatrači procenjuju da će Peking, ako protesti još potraju, pooštriti kontrolu nad Hongkongom.

To je najmanje što će učiniti. Jer, nije isključeno ni uvođenje vanrednog stanja.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Gazi Cijase Srdje Popovica, proterati strance, samo diktatura spasava Kinu, a i svaku drugu drzavu. Demokratiju je izmislio olos kao bi preko nje pljackao.

  • T.M.N says:

   Vladavina prava i zakona NIJE diktatura već vid,na zakonu urećenog društva.

   • Deda says:

    Zakoni? Kako koja šuša dođe na vlast donese svoje zakone i sve je po zakonu. Zbog takvih zakona se i dižu bune i revolucije.

  • Zoran says:

   Ali PPOSTENA diktatura. Kini, Rusiji i Srbiji je uvek nedostajalo to POSTENO. Diktatura postoji uvek.

 2. teoretičar says:

  Koliko sam ja čuo, Tibet su kinezi "kolonizovali" i pod uticajem savremenih kineza i demokratije, tibećani se više ne spaljuju a polako gube i te sinagoge za klanjanje, šta li su, i sve više čitaju maoa kao bibliju. U honggonku će naprave sličan scenario samo malo različit. Raseliće dve trećine plemenskih starosedelaca među turkmene i mongole i uvesti 5/3 kineskih starosedelaca, a njih ima koliko ti volja. Te stvari kinezi rade "kasnije" kada se prašina slegne i uglavnom noću. Pa kad se jednog dana ostatak britanskog plemena kineza probudi, a oko njih Kina na sve strane. I gde god krenu da se revolucionišu, dobiće batina od novih starosedelaca u srazmeri 4 prema 1, a to su gadne batine. Tako kaže matematika. Kinezi imaju prakse i znaju šta znači kada neko hoće da se revolucioniše, jer tako su komunisti i došli na vlast.

 3. DJ Minka says:

  Plava voda, pa to volem najviše na svetu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *