КИНА ВИШЕ НЕ ЖЕЛИ ДА ТРПИ АМЕРИКУ: Амерички амбасадор позван на рапорт!

KINA VIŠE NE ŽELI DA TRPI AMERIKU: Američki ambasador pozvan na raport!

8 jula 2016

_89367577_89367576Zamenik šefa kineske diplomatije Džang Esuj pozvao je u petak ambasadore SAD i Južne Koreje kako bi im uručio protest povodom raspoređivanja kompleksa protivraketne odbrane na Korejskom poluostrvu, navodi se na sajtu Ministarstva inostranih poslova Kine.

– Raspoređivanje američkih kompleksa PRO THAAD u Južnoj Koreji narušava stratešku ravnotežu u regionu, nanosi ozbiljnu štetu strateškim interesima bezbednosti Kine i ne pomaže zaštiti mira i bezbednosti u Severoistočnoj Aziji – izjavio je Džang Esuj.

On je rekao da je u vezi sa tim kineska strana uručila odlučan protest ambasadorima SAD i Južne Koreje i zatražila da obustave taj proces.

– Kina nesumnjivo poseduje volju i sposobnost da zaštiti sopstvene strateške interese bezbednosti – dodao je on.

Ministarstvo odbrane Južne Koreje je ranije saopštilo da je postiglo sporazum sa američkom stranom o raspoređivanju kompleksa PRO na poluostrvu.

KOMENTARI3 komentara

 1. Paštrović says:

  Volio bih da se već jednom Kinezi ne šale, ali dokle god priznaju "savjet bezbijednosti UN", zajedno sa Rusijom, ja i dalje mislim da rade za jednog te istaog GAZDU!

 2. Altaj says:

  Kina je zemlja koja je prestigla sve arapske zemlje sa ulaganjima u SAD. Stotine milijardi dolara je Kina investirala u poslove u Americi i zaposlila ko zna koliko desetina hiljada amerikanaca sa američkim platama. Normalno da i Kina ima ogromne koristi. Kina je zakupila Panamski kanal i zadnjih godina ga potpuno obnovila. Vlasnik panamskog kanala je "panama", američka kolonija država, koju je Amerika stvorila cepajući(ne sećam se tačno imena) jednu državu i izgradila panamski kanal u novonastaloj državi Panami, koju su Ameri u ono vreme platili originalnoj državi nekoliko miliona dolara. Kao što nastoje da urade sa Kosovom. Dakle, taj američki kanal je iznajmila Kina i pošto ima novaca, ameri su sa oduševljenjem gledali kako Kina maltene ponovo gradi zapušteni kanal. Prvog dana zakupa, kada su kineski zvaničnici preuzeli kanal, Amerika je kroz kanal proterala svoju atomsku podmornicu starije klase ploveći na površini vode i normalno, poslala poruku. Kinezi su zbunjeno gledali ovaj manevar kolosa sa atomskim glavama. Kina je takođe isplaćena za višegodišnje proizvode koje neprekidno isporučuje Americi sa nekih 2500 milijardi dolara u državnim papirima Amerike, jer Amerika nije htela ili nije smela ili nije imala da da novac. Od tih 2500 milijardi američkih državnih papira, Kina je zadnjih godina prodala na berzama oko 1000 milijardi, ali je posle intervencije Amerike prekinula tu prodaju. Prodala je jeftinije, normalno i države koje su kupile te papire, počele su da plaćaju Americi njenim papirima, što je razumljivo, ne prihvatljivo. Znači dobra Kina veoma lepo sarađuje sa Amerikom, i ima sa njom obrt veći nego sa svim ostalim državama sveta zajedno. Valda vam ovo nešto govori o Kini? I na kraju, nisu oni pozvali amabasadore da se svađaju sa Amerikom, jer se Kini to ni najmanje ne isplati, nego su tražili garancije da je PRO u Koreji ustvari usmeren protiv Rusije, a ne protiv Kine, mada to usmerenje može da se promeni za par minuta. PRO je takođe oružje sposobno da lansira nuklearne glave, bez obzira što se zove pro i to je ono što je Kinu uplašilo. Pa normalno da je tamo i zbog Kine, ali na prvom mestu zbog Rusije. Amerikanci zatvaraju krug oko Rusije, Kinezi znaju da su sledeći, ali se nadaju kao i mi da njih amerika neće napasti. Nadaće se do zadnjeg momenta, kao i Srbija što se nadala. (Gospodine Paštroviću, dobrim delom ste u pravu)

  • milanm says:

   Kako se kaze u pravu ste obojica ali to u pravu vredi samo onda kad je sve u redu. Kao i ono kada mi je dobro i kada mi sve ide imam oko sebe more prijatelja. Kinezi inace imaju staru izreku, STARI PRIJATELJ. Toga su se drzali i drze se u celoj svojoj historiji. Tko im je i tko bi to mogao da bude? Rusi, mozda, Srbi, pa mi kakvi jesmo, zasigurno ih ne mrzimo i ocekujemo da ce nam pomoci i promeniti na dobro, nase putesestvije ekonomskoga "bespuca"! Suludo bi bilo da sad kada u ruci drze bezvredne papire zatezu konopac, mogao bi puci. Sta onda, tko bi bio na dobitku? Imate pravo samo jednom pogadjati. Zato prica i samo prica, verovatno i popustanje! Druga opcija je propast i trpanje Amerima i VB, mukom zaradjene pare, u djepove. U svakom slucaju ono sto treba da sedne, sesti ce, a ono sto ili tko, mora da legne, leci ce! Nece trebati dugo cekati na razresenja celosvetskih muljavina. Opet ce biti, pa znate trebalo bi da zajedno mi svi ....!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *