КИНА ЗАПРЕТИЛА: Независност Тајвана значиће објаву рата

КИНА ЗАПРЕТИЛА: Независност Тајвана значиће објаву рата

28 новембра 2023

Taiwan, the way we looked at it in 1949.

КОНТИНЕНТАЛНА Кина је спремна да пружи велике могућности за мирно уједињење са Тајваном, али неће толерисати сепаратистичке активности усмерене на „независност Тајвана“, рекао је представник кинеских власти, преноси телевизија CGTN.

– Желим да истакнем да ’независност Тајвана‘ значи рат – рекао је Чен Бинхуа, портпарол Канцеларије за послове Тајвана Државног савета Народне Републике Кине, коментаришући изјаве политичара из Демократске прогресивне партије Тајвана, који тврде да Пекинг нема план за војну акцију против острва.Континентална Кина, појаснио је Чен Бинхуа, „неће толерисати нити показати попустљивост“ према снагама „тајванске независности“ ако се усуде да ризикују да изазову инциденте који промовишу „независност Тајвана“.

Тајваном управља сопствена администрација од 1949. године, када су остаци снага Куоминтанга предвођених Чанг Кај Шеком (1887-1975) побегли на острво након што су поражени у кинеском грађанском рату. Тајпеј је задржао заставу и неке друге атрибуте бивше Републике Кине, која је постојала на копну пре доласка комуниста на власт. Према званичном ставу Пекинга, који подржава већина земаља, укључујући и Русију, Тајван је један од региона Народне Републике Кине.

KOMENTARI2 коментара

  1. Luka says:

    NR Kina ée mirno sačekati da joj teritorija Tajvana uđe u sastav matične zemlje. Ne bez teškoća to je uspešno izvedeno i u Hong Kongu.i sa Makao-om. Ratovače jedino ako tako budu i morali." Sve vreme sveta " je - ispred njih,Tako su uvek i radili a s obzirom na mnogoljudnist države i filizofiju strpljivosti gotovo sigurno če im i to sa Tajvanom poći za rukom na isti način.-

  2. rade says:

    Amerikanci ne smiju ratovati protiv Kine,a pogotovo to nece uraditi zbog jednog Tajvana.Amerikanci ratuju samo protiv slabih,a Kina to sigurno nije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u